Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 316 km

Jongen (15) aangehouden voor afpersing

Toegevoegd: 24-06-2013, 11.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag rond 22.30 uur liep een 13-jarige jongen uit de gemeente Noord-Beveland over de Segeerssingel in Middelburg. Hij wilde na het Southparkfestival in Middelburg naar huis.

De jongen liep, samen met een vriend, in de richting van het station. De twee hoorden een scooter aankomen. Op de scooter zaten twee jongens. De scooter reed hen voorbij en de jongens liepen door. Ze hoorden de scooter draaien en hun richting op komen. Toen de scooter bij de jongens aangekomen was, stapte de bijrijder, een bekende van het slachtoffer, af en probeerde de 13-jarige jongen van geld en telefoon te beroven. Hierbij werden klappen uitgedeeld en hij kreeg een kopstoot. Hierna vertrok de scooter weer, maar niet nadat de bijrijder met het slachtoffer een afspraak had gemaakt voor de volgende dag. Hij wilde geld hebben en als de jongen dat niet zou geven, zou de verdachte geweld tegen hem gebruiken. 


De jongen is de volgende dag naar de afgesproken plek gegaan. Hij had een vertrouwenspersoon meegenomen en de politie werd in kennis gesteld. Hierdoor kon de 15-jarige Middelburgse afperser, die ook op de afgesproken plaats en tijd verscheen, worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zit hij nu nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pff (29-6-2013 om 19:42)
Lekker makkelijk om de ouders de schuld te geven zeg.. als je er niks van weet oordeel dan niet over de ouders... en ja lkkr slim geef jij je kind maar een mes mee hoor dan ben jij straks ook zo'n moeder waarvan haar kind in de bak zit...
Zeeuwse showride (26-6-2013 om 12:07)
Verstandig van het 13-jarige ventje dat hij de politie in heeft gelicht mooi dat dat 15-jarige ettertje vast zit :) Het blijft natuurlijk ook wel een feit dat je beter om Dauwendaele heen kunt naar het station dan dwars door die wijk :P
Fokje (26-6-2013 om 11:52)
Publiekelijk afstraffen idd. Tig x effectiever dan anoniem naar de crimischool.
A (26-6-2013 om 09:26)
@Remco: Denk dat zijn ouders ook Torentijd van binnen kennen... Want een appel valt niet ver van de boom.. Maar inderdaad jammer dat de zweepslagen uit de tijd zijn...
Willem (26-6-2013 om 08:15)
15 jr--als je dat leest gaan je handen jeuken om dat joch af te ranselen met een zweep. maar ja, dat mag dan weer niet hoewel lijfstraffen beter werken dan de "straf" die de rechter hem zal opleggen. goed gedaan ventje--nog even en je mag met de ECHTE criminelen meedoen. is dat joch nooit opgevoed?
Staffie (26-6-2013 om 00:07)
Mijn zoon word 12 en gaat volgend schooljaar naar de middelbare, vrij jong dus ik denk dat ik hem maar een mes of knuppel geef om zichzelf te beschermen, het mag niet maar we wonen in NL dus je moet wat...... eigen rechter spelen is tot nu toe de beste optie lees ik hier elke dag..
Cookie-instellingen beheren