Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 36 km

Jeugdbrandweer naar landelijke finale

Toegevoegd: 24-06-2013, 16.20 uur
De winnende groep Goes-Borsele.
De winnende groep Goes-Borsele.
© Foto: Jeugdbrandweer Goes-Borsele
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag hebben een aantal Zeeuwse ploegen van de jeugdbrandweer meegedaan aan de jeugdbrandweerwedstrijden in Denekamp. Drie Zeeuwse ploegen hebben zich geplaatst voor de landelijke finale.

De junioren (lage druk) kregen een melding van een brand met doorslag in een basisschool. Toen zij ter plaatse kwamen waren alle deuren op slot en was er een sleutelbeheerder nodig om binnen te komen. Voor de brand moesten er twee stralen worden ingezet waarna de brand kon worden afgeblust. De jeugdbrandweer Middelburg behaalde hier een derde plaats, Vlissingen de zesde plaats en Goes-Borsele behaalde de achtste plaats. De groep van Middelburg heeft zich hiermee geplaatst voor de landelijke finale op 5 oktober in Vinkeveen.


De aspiranten (hoge druk) rukten voor de oefening ook uit voor een brand in school. Bij deze brand werd een leerling vermist. Nadat het slachtoffer was gered is de brand geblust. De ploeg Goes-Borsele behaalde hierbij de eerste plaats en heeft zich hiermee geplaatst voor de landelijk finale op 28 september in Ede.

De aspiranten (lage druk) kregen eveneens een brandmelding in een schoolgebouw. Deze moesten een waterwinning opbouwen en vervolgens de brand met twee stralen lage druk blussen.Vlissingen-2 behaalde hierbij een twaalfde plaats. Vlissingen-1 kwam op de vierde plaatst terecht en heeft zich hiermee ook geplaatst voor de landelijke finale op 5 oktober in Vinkeveen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren