Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Opvarenden jacht net op tijd wakker

Toegevoegd: 14-07-2013, 01.16 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft zaterdag net op tijd de opvarenden van een zeiljacht wakker gemaakt om zo een stranding of aanvaring te voorkomen.

Rond 17.30 uur werd opgemerkt dat het zeiljacht stuurloos ronddoberde nabij het Nollehoofd. Door het opkomende tij dobberde het jacht door de vaargeul richting het Leugenaarshoofd ter hoogte van de Boulevard de Ruijter.


Het Schelde Coördinatie Centrum werd gealarmeerd en zodoende kon de passerende zeevaart worden gewaarschuwd. Ondertussen werd de strandreddingsboot ter plaatse gestuurd. Bij aankomst troffen strandwachten een slapende 2-koppige bemanning op het achterdek aan.

De twee mannen, beiden met Belgische nationaliteit, konden net op tijd wakker worden gemaakt waardoor stranding of een aanvaring met een zeeschip kon worden voorkomen. Het zeiljacht  is onder begeleiding van de reddingsboot de jachthaven binnengebracht en overgedragen aan de politie.      


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chris (16-7-2013 om 18:46)
Onvoorstelbaar, je zou toch niet bepaald een oog dicht doen als er daar zulke grote schepen varen met soms flinke snelheid
Rinus (15-7-2013 om 20:57)
Ow....belgen , nu ook al op het water......
Zeeuwse showride (14-7-2013 om 11:00)
Als zeevarende: Stelletje achterlijke ***. Hoe haal je het in godsnaam in je kop om te gaan slapen terwijl je niet veilig voor de kant ligt? (nee ook voor anker liggend kun je niet lekker slapen, het anker kan altijd gaan krabben zeker als je niet genoeg ketting voor hoog tij zet bijv.)
Hj (14-7-2013 om 10:59)
De beste stuurlui stonden aan wal...
Originalspecie (14-7-2013 om 09:38)
Je zal maar gronden wegens t moeten uitwijken voor zulke flapdrollen; of ze kelderen.. Keihard afstraffen ipv vermanen! Goed werk vd strandwacht.
Ko (14-7-2013 om 08:10)
Wat doen zulke lui op het water? Ga op het strand liggen, als je wilt slapen! Streng bestraffen iig..
Cookie-instellingen beheren