Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

'Speeltuin voor motorrijders'

Toegevoegd: 17-07-2013, 14.34 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Zeeland lijkt soms een speeltuin voor motorrijders te zijn. Dat stelt de politie vandaag in een persbericht naar aanleiding van het innemen van de rijbewijzen van drie motorrijders die het gisteren erg bont maakten.
 

De drie werden dinsdagavond betrapt toen ze "excessief" rijgedrag vertoonden in de bebouwde kom van Terneuzen. De motorrijders werden op camera vastgelegd door een videosurveillance. Die kwam op de H.H. Dowweg richting De Braakman twee zeer snelle motorrijders tegen. "Op rechte stukken werden met gemak snelheden van een eind boven de 180 kilometer per uur gehaald", zo laat de politie weten.


De twee keerden ter hoogte van de Wevelswaardijk en haalden ook op de terugweg hoge snelheden. Volgens de politie werd er ook flink te hard gereden in de bebouwde kom. "Zonder dat zij er rekening mee hielden dat zij op de Industrieweg binnen de bebouwde kom van Terneuzen reden, werd ook daar nog eens goed gas gegeven tot snelheden van ten minste 120 kilometer per uur."

De twee hadden kort na hun snelle manoeuvres waarschijnlijk spijt van hun actie. Het duo, bestaande uit mannen van 25 en 38 jaar oud uit Terneuzen, werd door de politie staande gehouden. Ze moesten ter plekke hun rijbewijs inleveren. Voor de 25-jarige was het al de vijfde keer dat hij betrapt werd op te hard rijden.

Ook een 53-jarige man werd dinsdagavond betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. Deze motorrijder scheurde met een snelheid van circa 100 kilometer per uur over de Mr. F.J. Haarmanweg: twee keer zo veel als toegestaan. Ook deze motorrijder werd aan de kant gezet. Ook hij is zijn rijbewijs kwijt.

Volgens de politie is Zeeland een aantrekkelijk gebied voor motorrijders. "Er valt veel te genieten. Leuke bochtige weggetjes met weinig verkeer. Als er normaal gereden wordt, is dat genieten voor iedereen. Helaas is er ook een kleine groep motorrijders die het wegennet af en toe misbruikt om snelheidsrecords te breken."

"Rondje Walcheren, rondje Tholen en rondje Zeeuws-Vlaanderen zijn alom bekend en Zeeland lijkt soms een speeltuin voor motorrijders te zijn. Dit veroorzaakt levensgevaarlijke situaties en natuurlijk ook overlast. Wegbeheerders en politie krijgen klachten over asociaal weggedrag van sommige motorrijders en het geluid dat motoren produceren."

"Op gezette tijden houdt de politie controles. Daar waar mogelijk zal zij weggebruikers wijzen op hun gedrag. Echter, daar waar motorrijders zich niet aan de snelheid houden en voor overlast zorgen zal zij optreden. Het optreden kan bestaan uit het uitschrijven van een proces-verbaal. In het ergste geval is de motorrijder zijn of haar rijbewijs kwijt en kan tevens in overleg met de officier van justitie de motorfiets in beslaggenomen worden."

De drie motorrijders die gisteren werden betrapt hebben allemaal een proces-verbaal gekregen. Hun zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie. Het excessieve rijgedrag wordt ook gemeld aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De mannen krijgen een Educatieve Maatregel Gedrag opgelegd. "Dit is een bewustwordingscursus die in eigen tijd en op eigen kosten gevolgd moet worden", zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MissWhiteLight (22-7-2013 om 07:45)
2/2 En voor de motorrijders: Regels zijn regels. Als je wilt scheuren, ga dan naar een circuit, dan val je geen mensen lastig, ben je met gelijkgestemden en breng je alleen jezelf in gevaar. En al dat gezeik over voetgangers, fietsers, en automobilisten... Is op dit artikel niet van toepassing!
MissWhiteLight (22-7-2013 om 07:38)
Altijd weer leuk om de verschillende reacties op zo'n artikel te lezen. Wat zijn we toch een tolerant volkje... Voor de Mensen die alleen maar zeiken op de motorrijders: Kom op zeg, het is een kleine groep die het verpest voor de rest, doe nou niet alsof je zelf nooit te hard rijd... 1/2
Jos (21-7-2013 om 20:50)
@Frans: over gefrustreerd gesproken. Als je zelf je belerende vingertje opsteekt en er komt een reactie die jou niet aanstaat dan ga jij lopen zeuren dat die ander gefrustreerd is? Kom op zeg.
Frans (20-7-2013 om 15:59)
@Jos wat ben jij een gefrustreerd mannetje zeg. Volgens mij ben je met al die frustratie een gevaar op de weg.
F (19-7-2013 om 16:34)
@K; er zijn er zelfs bij die pas bij 17K rpm in het rood gaan, goed he? Blijft nog heel ook! Mi maken choppers met dragpipes evenveel lawaai als een racer hoor. Evt kan de politie nog wat tips vragen aan deze bikers vwb doorgassen, komt wellicht van pas als er weer eens een winkel leeggehaald wordt.
Jos (19-7-2013 om 10:20)
@Frans: jij begrijpt waarschijnlijk niet waarom er 100 km wegen zijn. Ik zal het je even uitleggen: om een goede doorstroom van het verkeer te bevorderen. Als je 60 wilt rijden ga je maar op een polderweg hobbelen! Begrijp je dat slimme Frans?
Cookie-instellingen beheren