Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zeven jaar na schietpartij M'burg

Toegevoegd: 09-08-2013, 09.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 36-jarige Middelburger is donderdag door de Middelburgse rechtbank voor 'poging moord, meermalen gepleegd' veroordeeld tot zeven jaar cel. Tegen de Middelburger was een gevangenisstraf van tien jaar geëist.


Het ging al enkele jaren niet goed met de Middelburger in de wijk waar hij woonde. Hij zou zijn bedreigd, mishandeld, bij zijn 20-jarigemaat werd regelmatig ingebroken en er was nog meer kommer en kwel. Niet voor niets liep hij met een kogelvrij vest rond en als hij weg moest, dan had hij een gitaartas op zijn rug. Daar zat dan geen gitaar in, maar een geweer. Zo erg voelde hij zich bedreigd.

Dat alles omdat enkele (jongere) buurtgenoten hem het leven zuur maakte. Rond 17 oktober was de 20-jarige door een van de belagers mishandeld en 'volgens bronnen' zouden de treiteraars op een avond/nacht de 36-jarige langs komen om hem te mishandelen.

En op 17 oktober kwamen de drie belagers. Een van hen was gemaskerd. De 36-jarige haalde zin gitaartas, pakte het geweer en schoot enkele keren op de mannen./ Ook werd er op een buurtgenoot geschoten die toevallig zijn hond uitliet. Een van de belagers werd geraakt en belandde met een longperforatie en een klaplong in het ziekenhuis. Tijdens de behandeling van de zaak liet de Middelburger duidelijk blijken op het moment dat hij de belagers ontwaarde, volledig de weg kwijt was.

Zijn 20-jarige maat, die een knuppel bij zich had gehad, kwam er met een vrijspraak genadig vanaf, omdat de officier niet kon bewijzen - en de rechtbank volgde dat - dat hij betrokken was geweest bij de meervoudige poging moord. Wel achtte de officier bewezen dat hij zich schuldig had gemaakt aan medeplegen aan bedreiging, mishandeling en verboden wapenbezit. Daarvoor kreeg hij een totale boete van 1050 euro opgelegd.

Het Openbaar Ministerie had  een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk tegen hem. Overigens hoeft de Middelburger geen cent te betalen, want, verrekend met 50 euro per dag voorarrest komt het bedrag op nul uit.

Zie ook:
- Tien jaar geëist vanwege schietpartij (26-07-2013)
- Verdachte schietpartij opgepakt (17-10-2012)
- Gewonde bij schietpartij in Middelburg (17-10-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R D (9-8-2013 om 14:13)
Als je jaren lang word belaagd door 3 of meer belagers en ook bij je maat regelmatig word ingebroken en die ook nog word mishandeld , en dat ze jou ook komen op zoeken , vind ik het niet raar dat je daar naar gaat handelen . Is dit niet duidelijk een geval van zelfverdediging .
Muus (9-8-2013 om 13:53)
Wat is dit erg Eerst wordt er getreiterd over en weer door mensen uit de wijk Dan wordt degene die treiterd dus de hand boven het hoofd gehouden met zijn vrienden. Wat is de wijk toch achteruit gegaan Respect is ver te zoeken voor de mede mens Doe daar eens wat aan!!!!! Misschien een oplossing
Andre (9-8-2013 om 12:21)
En wat krijgen de zgn slachtoffers? Die komen weer goed weg zeker?
Cookie-instellingen beheren