Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Man (25) rijdt bijna agent omver

Toegevoegd: 09-08-2013, 14.05 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een 25-jarige man uit Vlissingen heeft donderdag bijna een agent omver gereden toen hij probeerde een arrestatie te voorkomen. Ondanks een achtervolging is de man nog voortvluchtig.


Twee agenten hielden de man rond 11.45 uur staande. De man, een bekende van de politie, bleek nog 21 dagen te moeten zitten. Hij wilde meewerken, maar wilde wel zijn auto thuisbrengen en iets voor zijn huisdier regelen. De agenten gingen hiermee akkoord en reden achter hem aan naar zijn huisadres.

Omdat verwacht werd dat hij er vandoor zou gaan hielden twee andere agenten die inmiddels waren opgeroepen de achterkant van de woning in de gaten. De meegereden agenten letten op de voorkant. Terwijl de twee aan de voorkant stonden te wachten tot de 25-jarige man weer naar buiten kwam, verliet de man aan de achterzijde de woning.

Hij had een scooter gepakt en wilde via zijn tuin door de brandgang er vandoor gaan. Daar stond echter een agent hem op te wachten. De verdachte zag dit, gaf vol gas en reed recht op de agent af. Deze moest opzij springen om te voorkomen dat hij zou worden overreden.

De agent probeerde de man tot stoppen te brengen door een trap tegen de scooter te geven. Dit lukte en de man kwam door de vaart enige meters verderop ten val. De agent rende achter hem aan en diende hem pepperspray toe. Dit bleek echter geen effect te hebben, want de man ging er weer met zijn scooter vandoor.

De agenten achtervolgden de man. Omdat hij alle verkeersregels aan zijn laars lapte en de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar kwam werd de achtervolging gestaakt. De man moest zijn rijbewijs al afgeven bij het staande houden. Dit rijbewijs is nu ingevorderd. Verder doet de agent waar de man op inreed aangifte van zware mishandeling.

De man is tot nu toe nog niet door de politie gevonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ jeetje (10-8-2013 om 19:57)
Jeetje,lezen doe jij niet he? er staat duidelijk dat de man z'n rijbewijs moest overhandigen,nadien is het pas ingevorderd. netjes van de agenten dat ze coolant zijn en meereden anders werd je vast boos om het feit dat er weer ergens een hond geen eten kreeg door de politie
KoalaBeer (10-8-2013 om 12:56)
@ alle reageerders Als je zoveel te klagen hebt op de zeeuwse politie, ga er dan zelf proberen te werken, de kans is groot dat je het niet eens voor elkaar krijgt. Maar het blijft wel lekker makkelijk klagen zo he...
VdVonck (9-8-2013 om 19:32)
Wat een aanfluiting is de Politie toch!
Pietje (9-8-2013 om 19:05)
Spijkermat in de brand gang, of op z'n amerikaans, dan zat ie zeker al in de bak
Eric (9-8-2013 om 16:53)
En ja hoor, het zoveelste gepruts van de zeeuwse politie op rij!!!
K (9-8-2013 om 16:17)
Waarom is hij na het inrijden op die agent niet beschoten? een kogel stopt eerder dan pepperspray en het duurt net zo lang om een pistool te trekken of een bus pepperspray te trekken.
Cookie-instellingen beheren