Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Man opgepakt voor poging tot afpersing

Toegevoegd: 10-08-2013, 12.17 uur
Door: Manfred Berrevoets
BURGH-HAAMSTREDE - Vrijdag rond 04.30 uur gingen drie mannen na een avondje stappen terug naar hun vakantiehuisje. Alle drie waren op de fiets en reden in de Zuidstraat. Ter hoogte van de kerk werden zij aangesproken door een man met de vraag of zij hem een sigaret konden geven. De drie mannen gaven aan dat zij geen sigaretten hadden. Toen werd de man boos en agressief.


Hij pakte één van de drie mannen, een 21-jarige man uit Amsterdam, bij zijn t-shirt vast en trok hem naar zich toe zodanig dat deze man van zijn fiets werd getrokken. De andere twee mannen schrokken hiervan en waren overrompeld van het gedrag van de man. Vervolgens eiste de man geld. Hij schudde 21-jarige man door elkaar en vroeg op dwingende toon geld. Ook hierop vertelden de drie mannen dat ze geen geld hadden.

Hier nam de man geen genoegen mee en trapte op de gevallen fiets in. Hij eiste dat ze dan maar moesten gaan pinnen. Vervolgens liet de man de 21-jarige man los en liep terug naar de kerk. Volgens de drie mannen leek het er op dat hij een hond, die hij bij zich had op de drie mannen wilde afsturen. De drie mannen fietsten vervolgens hard weg naar huis. Onderweg belden ze 112 om te melden wat hen was overkomen. 

Toen de agenten aankwamen in de Zuidstraat zagen ze ter hoogte van de kerk vier personen staan. Dit waren twee vrouwen en twee mannen. Eén van de twee mannen voldeed aan het signalement dat door de drie mannen die 112 hadden gebeld, werd beschreven. Ook zagen zij dat deze man een hond bij zich had. De agenten hebben de man aangesproken en gevraagd om zich te legitimeren en vroegen wat er zich eerder op de avond had voorgedaan. De man die aan het signalement voldeed, een 22-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland, zei dat er zich niets had voorgedaan.

Terwijl de agenten met het groepje sprak, kwam de 22-jarige man steeds tussenbeide. Eén van de agenten wilde toen samen met de man een eindje van de groep af gaan staan zodat zijn collega het gesprek kon voortzetten. De man wilde dit niet en verzette zich met kracht.

Na een korte worsteling werd de man aangehouden. De man zit in Torentijd wegens de poging tot afpersing van de drie mannen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren