Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 271 km

Jongetje (6) gered na enorme vloedgolf

Toegevoegd: 10-08-2013, 12.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Een 6-jarig jongetje uit de gemeente Zwolle is vrijdagavond uit de zee gered bij Vlissingen na een enorme vloedgolf.  


De golf werd volgens de Strandwacht Vlissingen veroorzaakt door een te snel varend zeeschip. Door de golf raakte een aantal mensen die op het Badstrand zaten te water, onder wie het 6-jarig jongetje. Dat gebeurde rond 18.50 uur. Strandwachten hebben dienst tot 18.00 uur. Een aantal strandwachten was nog op de strandpost en haalden het jongetje uit het water.

Het jongetje had water binnengekregen en is door ambulancepersoneel behandeld. Ook de oma van het jongetje kon door de hoge golf niet op de been blijven en liep een nat pak op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (13-8-2013 om 12:38)
Kees begrijpt het nog niet helemaal, schepen hebben zich ook aan een max snelheid te houden! en Pieterse, niet elk schip krijgt een loods. schepen varen trouwens niet met "km per uur" en al zeker geen 50.. jaap.
Kees (11-8-2013 om 20:47)
Wat een onzin, boten varen daar, je moet gewoon uitkijken! er kan stroming staan, dus je weet dat als je t water in gaat er daar boten varen! Je gaat toch ook niet op de weg spelen? want daar rijden auto.s aan de kant en niet te ver het water in!
Jaap Vaarweg (11-8-2013 om 00:37)
Het is bij Vlissingen alsof je kinderen laat spelen op de vluchtstrook van de snelweg. Het is ook een beetje te kort door de bocht om het schip "te snel varend" te noemen. We weten toch hoe het zit? Grote schepen hebben veel zuiging en hoge golven, ze varen geen 9 kilometer per uur maar bijna 50
Verast of verrast (10-8-2013 om 17:45)
Verast Schot? Dat zou kunnen gebeuren als je al verdronken bent en dat was hier, gelukkig, niet het geval. Dat schepen nog steeds met veel te hoge snelheid door de Westerschelde varen verrast mij.
Zeeleeuw (10-8-2013 om 15:47)
@schot: Er zit gelukkig nog een klein verschilletje tussen verrast of verast worden. Maar veilig is het inderdaad niet.
Tommieboy (10-8-2013 om 13:51)
Zoveel mooie stranden in de provincie Zeeland, mensen zoek toch een mooi rustig stukje op, denk toch aan de gevaren, er verdrinken al genoeg volwassenen MET diploma's door sterke stromingen. Gewoon wat beter nadenken wat er allemaal kan gebeuren. Kapitein van het zeeschip moet worden aangepakt.
Cookie-instellingen beheren