Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 211 km

Aangifte tegen incassobureau

Toegevoegd: 14-08-2013, 10.01 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Maandag heeft een Goesenaar bij de politie melding gedaan van oplichting. Incassobureau Corpus Justitia heeft hem in een dreigbrief verzocht 129,80 euro te betalen om te voorkomen dat er beslag wordt gelegd op zijn goederen. De melder heeft dit gedaan en vertrouwde het toch niet, waarna het geld teruggehaald is door de bank.


De Goese man is niet de enige die is aangeschreven door dit incassobureau. Bij de Fraudehelpdesk zijn sinds donderdag 8 augustus jl. 1.100 meldingen binnengekomen van particulieren die een nep-incassobrief hebben ontvangen. Het is de eerste keer dat op zo’n grote schaal een valse rekening via de post is verstuurd naar particulieren. De Fraudehelpdesk heeft vrijdag aangifte gedaan tegen het incassobureau Corpus Justitia in Eindhoven.

In de brief stelt het incassobureau dat de ontvanger binnen vijf dagen 129,80 euro moet betalen voor een eerder verstuurde factuur die nog steeds niet is voldaan. Er zouden meerdere verzoeken en sommaties zijn verstuurd, maar dat is volgens de mensen die een melding hebben gedaan bij de Fraudehelpdesk niet het geval. Als de ontvanger de rekening niet zou betalen, wordt gedreigd met beslaglegging van huis en auto.

Sommige mensen hebben de rekening betaald of gebeld met het 0900-nummer, blijkt uit de meldingen. Wie het telefoonnummer belt, betaalt 45 cent per minuut tot een maximum van 50 minuten, ofwel 22,50 euro.

De Fraudehelpdesk adviseert niet te reageren op de brief van het bedrijf dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar geen kantoor heeft. Bel ook niet naar het genoemde telefoonnummer. Heeft u ook zo’n brief ontvangen, stuur dan een mail naar [email protected] met in het onderwerp ‘Corpus Justitia’ en in de mail uw adres- en telefoongegevens.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (15-8-2013 om 12:02)
Beslag leggen op het huis voor 129,80... daar begint het al, haha. ik zou zelf echt wel weten of ik nog ergens een rekening open heb staan. zó makkelijk gaat het niet natuurlijk.
Dorpsbewoner (15-8-2013 om 07:15)
Wij hebben ook zo'n brief gehad en na het lezen gelijk weggegooid. Het lag er dik bovenop dat het om een spookfactuur ging. Alleen al als je let op het taalgebruik! Voor er een beslaglegging wordt gedaan komt er eerst een aangetekende brief lijkt me....
Johan (14-8-2013 om 23:07)
Iedereen schrikt als hij/zij een brief krijgt van een incasso bureau,voor zo ver mij bekend is dat niet nodig omdat een incasso bureau niet bij wet is vast gelegd
Hans (14-8-2013 om 22:31)
Ach die ontvangen wij wel vaker op de zaak. Omdat incasso bureaus kunnen doen wat ze willen zonder controle is dit ondertussen heel gewoon. Zelfs de meest bekende bureaus maken zich er schuldig aan. Je gaat naar een incassobureau en ze schrijven die persoon wel even aan zonder enige controle.
Mar (14-8-2013 om 21:48)
Hoe kun je nu een rekening betalen als je die niet hebt? Een incasso betaal je alleen als er ergens een 'echte' rekening niet is betaald, waar je al meerdere aanmaningen voor hebt ontvangen. Iets wat je niet kan traceren, daar reageer je toch niet op of weet men niet waarvoor men betaald??
Het is maffia (14-8-2013 om 18:54)
Dit buro of een ander, het zijn allemaal lijken pikkers. hoog tijd dat de overheid die maffia aan banden gaat leggen engelijk gaat controleren en heel flinke boetes gaat opleggen of als dit voorbeeld gelijk sluit en en de directeur de bak in voor jaren, maar in dit land gaan we gewoon zo door.
Cookie-instellingen beheren