Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties na wilde achtervolging

Toegevoegd: 15-08-2013, 11.10 uur
Door: Roland de Jong
HOEK - De politie heeft dinsdagavond meerdere personen aangehouden na een achtervolging in het grensgebied.


Agenten zien dinsdag rond 21.00 uur een auto rijden waarvan de bestuurder door de politie wordt gezocht. De achtervolging wordt ingezet en de bestuurder begaat diverse overtredingen. De bestuurder rijdt ter hoogte van de Lovenpolderstraat in Hoek bijna twee keer de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. Op de kruising Hoekseweg - Mauritsfort wordt een rood licht genegeerd.

Tijdens de achtervolging is er iets uit de auto, een Volkswagen Polo, van de verdachten weggegooid. Dat gebeurde op de N252 tussen afslag Zandstraat en de bebouwde kom van Sas van Gent.

Er wordt een stopteken gegeven maar dit wordt genegeerd. De achtervolging duurt daarom voort en verderop wordt een politie-auto neergezet om de auto te laten stoppen. Deze blokkade wordt ook genegeerd en de automobilist rijdt door richting Sas van Gent. Op de Zandstraat in Sas van Gent rijdt hij 110 in plaats van de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur. Op de Westkade wordt het verdrijvingsvlak gebruikt. Ook wordt een snelheidsremmer aan de verkeerde kant gepasseerd.

Bij Sas van Gent gaat de auto de grens over. Inmiddels is ook de Belgische politie gewaarschuwd. De agenten blijven de auto volgen en uiteindelijk kan de auto worden gestopt op de weg parallel aan het kanaal Gent-Terneuzen.

De vier inzittenden kunnen daar worden aangehouden. Het gaat om mannen van 19, 22 en 23 jaar oud Terneuzen en een 27-jarige man met een onbekend woonadres. De Belgische politie arriveert en de auto van de verdachten wordt onderzocht. Er wordt een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Ook blijkt er in het voertuig een steek- en slagwapen te liggen.
 
Het verdere onderzoek voor wat betreft de aanhouding van de verdachten en de vondst van verdovende middelen wordt verricht door de Belgische politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (15-8-2013 om 15:48)
EUREKA!!! De zeeuwse politie heeft de daders weten te pakken na een wilde achtervolging. Alleen jammer dat ze daar de Belgen voor nodig hadden. Volgende keer alleen doen hè?
Rob (15-8-2013 om 15:00)
Op Belgisch grondgebied aangehouden???? Dat is mooi, want in België weten rechters WEL hoe ze moeten straffen!!! Uiteraard telt het idioot hard rijden (en door rood) op Nederlands grondgebied niet mee, maar wapens en drugs leveren in België mooie strafjes op die rechters in Nederland NIET KENNEN!!!
Kees (15-8-2013 om 11:42)
Prima politie werk,daar zullen ze eindelijk ophouden die rotzooi te verspreiden en 30 rijden,ik had ze van de weg gedrukt net als ze dat in Rdam doen.
Cookie-instellingen beheren