Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 254 km

Belgen vangen kreeften illegaal

Toegevoegd: 16-08-2013, 19.20 uur
Door: Roland de Jong
STAVENISSE - De politie heeft vanmiddag in Stavenisse twee Belgische sportduikers betrapt die in het bezit waren van dertien kreeften.

De politie kreeg de mannen van 41  en 62 jaar rond 16.00 uur in het vizier tijdens hun kreeftvangst op de Oosterschelde en volgde hen naar de haven van Stavenisse. Daar nam de politie het visnet van de mannen in beslag. De kreeften zette zij terug in de Oosterschelde.


Het vangen van kreeften in het Nationaal Park de Oosterschelde is verboden. De mannen kunnen dan ook nog een boete tegemoet zien. De officier van justitie stelt de hoogte daarvan vast.

Bij deze 'vangst' werkte de politie samen met de Buitengewoon Opsporingsambtenaren van Sportvisserij Zuid-West Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (18-8-2013 om 02:51)
Om deze duikers gelijk hun spullen af te nemen.......eerst maar eens kijken of men op de hoogte was van het verbod en of zij dit vaker doen alvorens een veroordeling uit te spreken. Blijken het stropers te zijn, fikse boete en duikspullen inleveren.
Renata (18-8-2013 om 00:58)
Hopelijk willen echte sportduikers niet geassocieerd worden met dit soort gajes en zijn zij hier ook alert op. Meteen melden, oppakken, in beslag nemen en fikse straffen geven voor stroperij.
Piet (17-8-2013 om 18:40)
Dit zijn geen sportduikers maar stropers. Alles in beslag nemen ook hun duikbrevet.
Wim (17-8-2013 om 10:32)
Ook de duik apparatuur hadden ze in beslag moeten nemen het zijn stropers, geen genade voor deze lui.
Rene v.d. jagt (16-8-2013 om 20:07)
Enorme hoge boete geven, alle spullen innemen en duikverbod geven voor res van hun leven!!!!
Cookie-instellingen beheren