Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert vijfduizend voertuigen

Toegevoegd: 16-08-2013, 19.22 uur
Door: Roland de Jong
COLIJNSPLAAT - De politie heeft donderdag 5.000 voertuigen gecontroleerd tijdens een grote controle op de Eerste Deltaweg bij Colijnsplaat.

Tussen 13.30 en 23.00 uur werd samen met de Belastingdienst Zuidwest gecontroleerd. Er werd gebruik gemaakt van een zogenaamde Scanauto (ANPR). Hiermee werden kentekens automatisch vergeleken met gegevens uit computerbestanden met daarin onder andere gestolen auto's, openstaande boetes, belastingschulden en gezochte personen.


Er werden diverse boetes uitgedeeld. Vier mensen droegen geen gordel, één keer was de kentekenplaat van een motor onjuist bevestigd en ook bleek iemand te veel alcohol te hebben gedronken. Deze 52-jarige man uit de gemeente Reimerswaal scoorde 370 ug/l. Vanwege herhaling leverde dit hem een bekeuring van € 607,- en een algeheel rijverbod van 3 uren op. Tevens gaat er een melding naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Twee mensen die nog openstaande boetes hadden, hebben ze afgerekend. Eén persoon moest nog € 253,- betalen voor in totaal twee openstaande boetes en een ander was in totaal € 703,- kwijt voor negen openstaande boetes. Tijdens de controle werden nog een aantal aanhangwagens gewogen, maar dit leverde geen overtredingen op.

De belastingdienst wikkelde 25 'hits' af, wat resulteerde in het leggen van zestien beslagen en de inbeslagname van een voertuig. Ter plaatse werd een bedrag van € 24.804,- direct afgerekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (18-8-2013 om 12:13)
Wat een schreeuwers zeg! als je je zaakjes op orde hebt dan is er niets aan de hand. Je zal aangereden worden door zo'n sukkel die niet verzekerd(ook bij verlopen APK) is. Politie moet dit soort actie's uitbreiden. Dan denk je wel twee keer na, wel of geen apk, je wel of niet gedragen in het verkeer
Vlissingse (18-8-2013 om 02:08)
De belasting en politie zouden eens al die polen etc moeten natrekken,die kunnen maar blijven rijden met pools kenteken zonder gestraft te worden en wij maar netjes belasting betalen, gewoon belachelijk, als ze dat doen halen ze wel meer op dan het bedrag wat ze nu hebben
Truus (17-8-2013 om 19:05)
De politie moet zo een actie overal en drie keer week uitvoeren dan pakken ze asociale figuren als Marleen goed aan een ander moet ook zijn boete betalen
Koos P. (17-8-2013 om 16:47)
Wat een negatieve reacties toch weer. Deze heren waren ook gewoon aan het werk hoor, komt wel vaker voor. Iedereen maakt zich meteen weer druk over geld. Hebben jullie ook wat te verbergen of is het stoer om zo over de politie te praten? Stelletje kleuters!
Hans (17-8-2013 om 13:01)
John s is niet nodig als je een auto op je naam hebt staan en niet verzekerd krijg je automatisch een boete van het CBR. Dus daar zijn deze verkeerscontroles helemaal niet voor nodig.
Anne (17-8-2013 om 12:24)
Wat een gezeik allemaal weer zeg. Een goede actie van belastingdienst politie etc. Moeten ze vaker doen.
Cookie-instellingen beheren