Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeven arrestaties na vernielingen

Toegevoegd: 17-08-2013, 11.09 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE- In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Renesse zeven jongeren aangehouden. Ze lieten een spoor van vernielingen in het dorp achter. De jongeren worden naar Halt verwezen. Ook krijgen ze de rekening van de schade gepresenteerd.

Een oplettende burger belde rond 03.30 uur de politie en vertelde dat een groep jongens diverse vernielingen aan het plegen was. Enkele bikers van de politie gingen snel ter plaatse en konden zo de zeven jongens (drie van 16 jaar en vier van 17 jaar) aanhouden. Ze zijn allen afkomstig uit het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs en verblijven in een huisje in Renesse.


Onderzoek wees uit dat ze in de omgeving van de Oude Moolweg vele vernielingen hebben gepleegd. Zo hebben ze struikjes bij de begraafplaats uit de grond getrokken, takken van bomen afgerukt en diverse lantaarnpalen uitgetrapt. De jongeren zijn naar het politiebureau in Renesse overgebracht, waar ze zijn verhoord.

Via een Halt-afdoening kunnen de jongens hun fout rechtzetten, zonder dat zij in aanraking komen met het Openbaar Ministerie. Het schadebedrag is op dit moment nog niet bekend. Wel is zeker dat ze deze zullen moeten vergoeden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (18-8-2013 om 21:27)
Inderdaad, Mikel ook maar in de gaten houden want hij vindt dit kennelijk normaal. Effe zijn auto stuk maken, hij is toch verzekerd........ Kortzichtig en dom, Wegwezen met dat tuig en iedereen die het normaal vindt mag mee. Oplettende burger en Politie, GOED GEDAAN!!!!!!!!!1
K (18-8-2013 om 17:02)
Mikel volgens mij snap jij het niet helemaal, van andermans spullen blijf je af, ook al ben je bezopen, moet de gemeenschap dan maar weer opdraaien voor een schade die ze niet gemaakt hebben? ik ben niet van de kerk maar op een begraafplaats heb je respect voor de mensen die er liggen
Renata (18-8-2013 om 01:02)
En meteen de provincie uitgooien, Mikel mag wat mij betreft mee....
Ilona (17-8-2013 om 22:46)
Om half 4 hoor je in je nest te leggen!
Andre (17-8-2013 om 17:43)
Geef de oplettende burger een bloemetje, ik heb zelf schade gehad vorig jaar, vreselijk..........
Mikel (17-8-2013 om 17:07)
Lantarenpalen gaan van zelf weer aan na een schop dus een paar struikjes uit de grond maar hiep hoera voor de getuige en de politie wat een helden toch
Cookie-instellingen beheren