Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
102 files van totaal 366 km

Vechtersbaas moet boetes betalen

Toegevoegd: 17-08-2013, 21.19 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vannacht is een Vlissinger (31) aangehouden omdat hij in de Kromme Weele in Middelburg een plaatsgenoot (25) in zijn gezicht had geslagen. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. Toen de vechtersbaas werd vrijgelaten was hij een uitnodiging voor een zitting met de officier van justitie rijker en ruim 1.300 euro armer.


De Vlissinger sloeg rond 03.15 uur zonder enige aanleiding zijn plaatsgenoot met een vuistslag in zijn gezicht. Door enkele getuigen werd hij onder controle gebracht en de politie werd gebeld. Voordat de politie er was, bedreigde de verdachte één van de getuigen. Bij aankomst hielden de agenten de man aan en brachten hem naar het politiecellencomplex Torentijd.

Tegen de man is aangifte gedaan vanwege mishandeling en bedreiging. Vanmorgen is de verdachte gehoord. Hij kreeg een uitnodiging voor een TOM-zitting. Dit staat voor Taakstraf Openbaar Ministerie. Het slachtoffer is behandeld in de huisartsenpost.

Bij onderzoek bleek dat de man nog diverse boetes had openstaan. Aangezien hij een aanzienlijk geldbedrag bij zich had, is dit in beslag genomen. Dit geld zal in mindering worden gebracht op de openstaande boetes.

Op een TOM-zitting kan een officier van justitie een verdachte een taakstraf of een geldboete, of een combinatie hiervan, aanbieden. Bij deze besloten zitting is het niet de rechter die een straf oplegt, maar een officier van justitie die een straf aanbiedt. Als de verdachte hier niet op ingaat of de taakstraf niet naar behoren uitvoert, wordt hij of zij alsnog gedagvaard voor de rechter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren