Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schaap doodgebeten in wei Kattendijke

Toegevoegd: 23-08-2013, 15.53 uur
Door: Manfred Berrevoets
KATTENDIJKE - In een wei bij Kattendijke zijn deze week zes schapen verwond en één doodgebeten, vermoedelijk door een hond.  

Afgelopen woensdag rond 10.15 uur meldt een schapenhouder zich bij de politie dat er één van zijn schapen is doodgebeten in een wei aan de Oude Zeedijk. Een agent heeft samen met de schapenhouder de hele wei bekeken.


Toen bleek dat in het achterste gedeelte een dood schaap lag. Twee andere schapen waren zwaar gewond en hadden bijtwonden. Vier andere schapen waren licht gewond. Ook zagen ze door de kleur van de vacht dat een flink aantal schapen in de sloot had gelegen. Over het hele terrein troffen ze plekken aan waar plukken wol lagen. 

De schapenhouder was de dag er voor in de middag nog bij de dieren gaan kijken en toe was er niets aan de hand. In december 2012 vond er eenzelfde incident in de wei plaats waarbij ook een schaap dood werd aangetroffen. 

Het vermoeden bestaat dat er een hond achter de schapen aangezeten heeft en de politie verzoekt mensen die mogelijk iets gezien hebben zich te melden via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (25-8-2013 om 15:15)
En alle wolven ook aan de lijn! Maar ff alle gekheid op een stokje, als je een hond hebt ben je verantwoordelijk voor dat dier dus ook voor de schade. Wel zo netjes als het een ongeluk is dit te melden bij de boer (de schade te betalen) en de volgende keer je hond aan te lijnen.
Annemarie (24-8-2013 om 12:56)
De honden moeten worden aangelijnd punt uit
Vlissingse (24-8-2013 om 12:00)
Het is nu wachten op de eerste anti-wolfreactie. Om paniekzaaiers alvast de wind uit de zeilen te nemen; Die was het niet!
Bas (23-8-2013 om 20:28)
Misschien geen hond maar een van de wolven in Nederland. Er zijn in de Noordoostpolder een paar wolven gesignaleerd. Wellicht uit een buurland gekomen en de dierenbescherming is er blij mee en streeft naar een nieuwe populatie in Nederland.
Jos (23-8-2013 om 17:19)
Ben je weer lekker mee als boer zijnde ! Hopelijk vinden ze de eigenaar van die hond en geven ze hem een vette boete + de schade vergoeden. Als ik weet dat mijn honden zouden gaan jagen als ze los liepen dan was dat gelijk voor de laatste keer los! Gewoon aan de lijn houden is dan wel zo netjes !
Cookie-instellingen beheren