Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Duinbrand Domburg door lichtkogel

Toegevoegd: 31-08-2013, 14.54 uur
Door: Roland de Jong
DOMBURG - Vannacht heeft een duinbrand gewoed nabij strandpaviljoen De Oase bij de Boulevard van Schagen in Domburg.
 
De melding van de brand kwam even voor middernacht binnen. Aan de meldkamer werd doorgegeven dat er brand woedde bij het paviljoen. Ter plekke bleek een groot stuk duin in brand te staan. Het blussen bleek nog een fikse klus want door de stevige wind en de droogte wisten de vlammen snel om zich heen te grijpen. De brandweer van Domburg wist het vuur na enige tijd echter toch onder controle te krijgen en even later volledig te doven.


Volgens de politie is de brand vermoedelijk ontstaan door een afgevuurde lichtkogel. Een getuige heeft namelijk aan de politie gemeld dat er vanuit de omgeving van het paviljoen een lichtkogel werd afgevuurd die vrijwel meteen in de duinen belandde. Deze persoon maakte zich echter snel uit te voeten want de politie wist hem of haar niet meer te traceren.

Het is niet de eerste keer dat er in Domburg lichtkogels zijn afgevuurd met brand als gevolg. Donderdag heeft de brandweer een brandende lichtkogel van een dak gehaald bij de Badhuisstraat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (1-9-2013 om 14:06)
Hopelijk weten ze dat volk te vinden, het zal maar eens goed mis gaan, gewoon crimineel.
Cookie-instellingen beheren