Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 298 km

Resten brand Goes weer opgelaaid

Toegevoegd: 12-09-2013, 18.31 uur
Brandweerlieden gaan opnieuw naar binnen om te blussen.
Brandweerlieden gaan opnieuw naar binnen om te blussen.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong
GOES - Resten van de uitgebrande panden in Goes zijn vannacht en vanmiddag opnieuw in brand gevlogen. De brandweer is daarom weer aan het nablussen.


Vannacht werd de brandweer rond 01.30 uur opgeroepen omdat de brand weer was opgelaaid. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zat de brand toen achter diverse aftimmeringen en was deze snel geblust. "Er is geen gevaar geweest voor de omgeving."

Ook op dit moment zijn nog nabluswerkzaamheden aan de gang. Het is nog niet duidelijk wanneer deze zijn afgerond. De brandweer heeft zowel vannacht als nu één tankautospuit en een ladderwagen ingezet.

Volgens de woordvoerder is het niet gek dat de brand tot twee keer toe is opgelaaid. "Bij dit soort grote incidenten bestaat er altijd een kleine kans dat er ergens weer wat kan oplaaien. Dat komt doordat warmteopbouw in materialen weer voor nieuwe brandhaarden kan zorgen. Dit is een natuurkundig verschijnsel."

Zie ook:
- Zeer grote brand Goes is meester (11-09-2013)
- Tweede pand Goes gaat in vlammen op (11-09-2013)
- Bewoners gered bij brand Goes (11-09-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MP {brw} (14-9-2013 om 23:59)
Helemaal mee eens Brw en dit is wat ik bedoel, Vlammetje - Nounou - Budget korten - Denk eens goed na wat jullie zeggen en schrijven, jullie kennen het vak BRANDWEERMAN of VROUW niet en ik hoop van alle harte dat jullie de brandweer nooit nodig zullen hebben en anders helpen wij u graag.
@budget korten (14-9-2013 om 12:23)
Jeetje, betaal ik nou ook belasting voor jou? Ongelofelijk! Ik zie een goede post voor kostenbesparing! Ik betwijfel de goede inzet van de brandweer geen moment, en zou het zelf niet beter kunnen!! Bravo! Als mijn huis ooit nog eens in de fik staat hoop ik op net zoveel inzet.
Degroot (14-9-2013 om 10:54)
Blijf het raar vinden dat het begon met een klein brandje waarvan men dacht het wel even met de beroeps te kunnen blussen. Naar mijns inzien is er veel te laat ingegrepen en geschakeld naar een grote brand! Denk dat we geluk hebben gehad dat er niet meer panden zijn afgebrand!
Nick (14-9-2013 om 07:34)
Met een warmtebeeldcamera kan je door geen enkel materiaal kijken. Je ziet enkel de warmte wat een iets uitstraalt. Nu zal het vaak zo zijn dat de warme plek die achter de muur zit ook te zien is op de muur zelf door de camera. Maar dit hoeft niet altijd. Het kleinste stukje warmte kan al ontbranden
Ronald (14-9-2013 om 01:02)
Helaas loopt water nog altijd naar beneden en niet naar boven en dat maakt het bluswerk er niet eenvoudiger op. Er zijn nu eenmaal in niet totaal uitgebrande panden altijd plaatsen waar je heel moeilijk bij kan komen, ik twijfel niet aan aan de inzet van de brandweermensen.
Brw (14-9-2013 om 00:14)
Altijd grappig om reacties van mensen te lezen die denken overal verstand van te hebben. Ga a.ub. wat nuttigs doen.
Cookie-instellingen beheren