Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt na veelvuldig bellen 112

Toegevoegd: 23-09-2013, 11.44 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft zondagmiddag in een woning een 68-jarige man aangehouden omdat hij veelvuldig nodeloos het alarmnummer 112 gebeld had.


De man belde zondagmiddag omstreeks 16.00 uur diverse keren naar de alarmcentrale. Hij weigerde zijn naam te noemen maar eiste wel dat de politiecentralist zijn naam en rang gaf. In latere telefoontjes begon hij te schelden.

Vanwege de overlast op het alarmnummer werd besloten de man aan te houden op grond van artikel 142 van het wetboek van Strafrecht. Hij wilde op het bureau, alwaar hij agenten uitschold, geen verklaring afleggen. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Mensen die opzettelijk zonder dat er daartoe noodzaak is, gebruik maakt van het alarmnummer kan een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de derde categorie krijgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loesje (24-9-2013 om 17:40)
Ach zijn frustatie,s moets ie kwijt, als je beter weet, gaat u studeren daar word je slim ipv reageren, kijk maar naar mij.
Remco (24-9-2013 om 09:32)
@Ed , voortaan de brandweer bellen ipv de politie .....
Loes (24-9-2013 om 08:11)
Deze man kan en kon zijn frustatie,s niet kwijt, ach sommige mensen schelden dan op een ander die er niks aan doen..zo gaat dat vaak op straat en in het verkeer
@ed (23-9-2013 om 18:53)
Ed dit lijkt me erg onwaarschijnlijk want 112 of het landelijk politienr is echt altijd bereikbaar of je moet net in een storing gezeten hebben dat kan maar er zitten veel mensen op de meldkamer stand-by waarom ben je later niet wezen praten hoe dit zou kunnen in plaats van ,,barst maar,,!
K (23-9-2013 om 17:51)
@ed waarom belt u de politie bij brand? daar hebben we de brandweer voor. mensen als u en deze meneer zullen het nooit snappen denk ik? het nr 112 daar red je levens mee gaat toch(net als u) al een paar jaartjes mee
Motomar (23-9-2013 om 15:36)
Gestoorde freak zegje zult verdorie het alarmnummer hard nodig hebben en dan door zeo,n gek belemmred worden pff en dan nog schelden ook? zit maar een remedie op als agent maar zal dit niet neer schrijven..flinke boete laten betalen of politiewagens wassen en boenen buiten kijken of schelden helpt
Cookie-instellingen beheren