Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 20 km

Diefstal via wisseltruc Terneuzen

Toegevoegd: 23-09-2013, 15.35 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie waarschuwt dat opnieuw een dief actief is die met een wisseltruc mensen geld afhandig maakt.


Een 70-jarige man uit Terneuzen werd donderdagmiddag op de parkeerplaats bij het ziekenhuis aan de Wielingenlaan in zijn woonplaats door een gebrekkig Nederlands sprekende man bestolen. In augustus dit jaar kwamen bij de politie ook al twee van dergelijke meldingen binnen.

Het 70-jarige slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij zijn auto geparkeerd had en richting hoofdingang liep. Hij hoorde iemand achter hem roepen: "Mijnheer, mijnheer". Hij keek om en zag dat een man hem riep, die in gebrekkig Nederlands vroeg of hij geld kon wisselen. De Terneuzenaar opende zijn portemonnee waarna de man direct het papiergeld uit zijn beurs graaide.

Het verbouwereerde slachtoffer zag dat de dief wegrende. Hij stapte vervolgens in een zilvergrijze auto, vermoedelijk een Mercedes Benz, met een buitenlands kenteken en reed hard weg. Daarbij reed hij nog bijna een vrouw omver die daar liep. De dief is circa 1.70 meter lang. Hij heeft een gedrongen postuur, heeft kort haar en droeg een korte grijze jas.

Op maandag 19 augustus kwam bij de politie rond 15.15 uur ook al een dergelijke melding binnen vanaf dezelfde parkeerplaats. Ook op de Kazernestraat werd een automobilist met dezelfde vraag aangesproken, hij vertrouwde het niet en ging niet op het wisselverzoek in. Hier verplaatste de dief zich in een blauwe auto met buitenlands kenteken. In het begin van het jaar werd deze vorm van wisseltruc vier keer gemeld in Terneuzen (2), Hulst en Eede, waarbij vooral ouderen als doelwit werden uitgekozen.

De politie waarschuwt voor deze 'vingervlugge' dieven en vraagt de inwoners om alert te zijn als dergelijke lieden bijvoorbeeld enkele muntstukken tonen en vragen die te wisselen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willy (2-10-2013 om 10:50)
De ouwetjes hebben niet allemaal pc dus waarom doet de politie ze niet waarschuwen
Vlissingse (24-9-2013 om 10:26)
Wacht maar dat gaat volgend jaar nog erger worden met die 2 landen erbij waar heel veel criminelen wonen. Hou m`n hart vast. Zoals al zo vaak gezegt is: GRENZEN DICHT
R (23-9-2013 om 22:50)
Is dit niet dezelfde man die om benzine geld vroeg op diverse plaatsen en die dit geld terug zou brengen ? 1.70 lang gedrongen postuur, Mercedes.
Fokje (23-9-2013 om 21:19)
En zo gaan normale omgangsvormen mee ten onder.
Petra (23-9-2013 om 19:52)
Even een optelsommetje....een man met een gebrekkig accent die van een oude man van 70 zijn zuurverdiende pensioen even afpikt en wegrijd in een vermoedelijk grijze mercedes met een buitelands kenteken. als ze hem pakken goed straffen en naar het land van herkomst...en never nooit meer de grens over
Ria (23-9-2013 om 18:23)
Het wordt steeds erger hier in dit land en omgeving. Heeft dit alles te maken met de economie die ons land treft of door drugsgebruik? Je zou het haast gaan denken. In ieder geval hou ik er rekening mee dat je zomaar kunt worden bestolen door criminelen.
Cookie-instellingen beheren