Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 92 km

Pand dicht om illegale prostitutie

Toegevoegd: 24-09-2013, 19.42 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft in het centrum van Middelburg maandag een pand gesloten dat gebruikt werd voor illegale prostitutie. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Dat het pand aan de Sint Janstraat werd gebruikt voor illegale prostitutie was al langer bekend. Omwonenden klaagden over overlast, maar ondanks verschillende waarschuwingen vanuit de gemeente stopten de praktijken niet. Middelburg heeft nu daarom de toegang tot het gedeelte van het pand waar de prostitutie plaatsvond afgesloten. De sluiting geldt drie maanden.


Naast prostitutie was er op de begane grond ook sprake van exploitatie van een café zonder horeca- en exploitatievergunning. Voor het café op de begane grond zijn inmiddels door de huurder van het pand de benodigde vergunningen aangevraagd. Aangezien in het bestemmingsplan voor dit gebied horeca is toegestaan, is deze aanvraag bij de gemeente in behandeling genomen.

De aanvraag moet nog worden getoetst op grond van de eisen die door de drank- en horecawet worden gesteld en ook op aspecten van de openbare orde. “De gemeente dient dit zorgvuldig af te handelen en daarom is nu nog niet duidelijk of we de vergunningen moeten verstrekken."

"Tot dit duidelijk is, mag de begane grond, die toegankelijk blijft, in ieder geval niet gebruikt worden voor horeca. Mocht dat toch gebeuren dan moet de exploitant een dwangsom van 10.000 euro betalen die hem in juli hiervoor is opgelegd”, zo legt de gemeente uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Z (26-9-2013 om 06:54)
Als politie en gemeente dit al wisten en er niets aan deden, kregen ze zeker een deel van de winst ? en die vergunning mag er nooit meer komen want de eigenaar koos zelf bewust om de openbare regels te negeren. die heeft er dus gewoon lak aan en dat veranderd niet met een vergunning.
Van Beek (25-9-2013 om 20:19)
Ja Jan, lees de Bijbel maar eens. Daar staat het duidelijk: jij hebt deze meiden níet nodig, maar: iedere man zal zijn éigen vrouw hebben! Prostitutie deugt niet, legaal of illegaal.
Joyce (25-9-2013 om 14:48)
@Jan, als je zo'n hekel hebt aan Zeeland en de Zeeuwen, wat doe je hier dan? Zoek hulp om met je frustraties om te gaan i.p.v. onder elk artikel de Zeeuwen in zijn algemeenheid af te zeiken.
Jos (25-9-2013 om 14:09)
Pff wat jammer, moet ik naar iets anders op zoek!
Kees (25-9-2013 om 13:42)
Hoezo overlast? Er lopen alleen mensen in en uit maar dat gebeurt in elk huis, alleen hier wel iets vaker maar dat is nog geen overlast. En als er naast mij een dame woont of werkt die hard kreunt zal ik dat niet als overlast ervaren maar er van genieten. Sex is een onmisbaar onderdeel van het leven
Jan (25-9-2013 om 12:24)
We hebben deze meiden nodig. Lees de bijbel maar daar hadden ze ook al hoeren en alcohol toen der tijd ,maar de meeste mensen willen dit niet erkennen TYPISCH ZEEUWSE PRAKTIJKEN ELKAAR EEN OOR AAN NAAIEN
Cookie-instellingen beheren