Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonde bij ongeluk in Ritthem

Toegevoegd: 26-09-2013, 14.24 uur
De opgeroepen traumaheli werd niet ingezet. De opgeroepen traumaheli werd niet ingezet. De opgeroepen traumaheli werd niet ingezet.
De opgeroepen traumaheli werd niet ingezet.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
RITTHEM - In Ritthem is donderdagmiddag iemand gewond geraakt bij een aanrijding op een kruising.


Het ongeluk gebeurde rond 13.35 uur op de kruising Westhoekweg - Schotteweg. Een persoon werd daar aangereden door de bestuurder van een personenauto.

Aanvankelijk leek er sprake te zijn van ernstig letsel en daarom werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Ter plekke bleek dat de situatie meeviel en dat de inzet van het traumateam niet nodig was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mozes (27-9-2013 om 17:02)
Tot er iemand van je familie of directe vriendenkring wat overkomt, en je je afvraagt "wat als de traumahelicopter was opgeroepen". Ja een vlucht kost geld, maar als er geen geld wordt uitgekeerd voor een levensreddende operatie is het land ook te klein. Keuze: geld of leven.
Dre (27-9-2013 om 11:02)
En als je je twijfel uitspreekt over de expertise van ambulancemedewerkers is dit best kwalijk. Daarnaast liever 4 keer een trauma heli voor niets en 1 keer wel een leven redden dan ietswat extra geld besparen. Materiaal is er, mensen werken ook gewoon dus hoezo kost veel geld??? Kost iets extra.
Dre (27-9-2013 om 11:02)
Nee FRankie. Dit is afgaande op een melding. Bij hoog energetisch letsel is het altijd de moeite om de trauma heli te waarschuwen. En als je moet wachten tot eerst de ambu broeders ter plaatse zijn dan snap je het niet helemaal.
Vip (27-9-2013 om 09:34)
Lekker slimme reactie weer FRankie. De trauma heli word gealarmeerd door de meldkamer DIRECT na de melding door de burger omdat letsel nogal lastig te beoordelen is over de telefoon. Als de ambu ter plaatse is word het letsel GEZIEN en de heli eventueel afgebeld door de ambubroeder. Afijn, ontwetend
Appie (27-9-2013 om 04:03)
@FRankie de alarmering van de trauma is een inschatting van de centralist op basis van de melding van een ongeval. Ook zijn er bepaalde criteria wanneer de trauma gealarmeerd wordt. Bijv. val van grote hoogte Als de ambu ter plaatse is is er meer duidelijkheid en kan er event. gecanceld worden.
Bartjac (27-9-2013 om 00:52)
@FRankie: De eerste beoordeling van de ernst gebeurd door de centralist en die moet enkel afgaan op de in paniek zijnde omstanders.. Dit is dus heel lastig en beter gaat gewoon niet. Daar komt nog bij dat de heli halverwege omdraait als het ambu-personeel ze niet nodig hebben. beterschap voor het SO
Cookie-instellingen beheren