Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwemmers in allerijl geƫvacuueerd in verband met brand

Toegevoegd: 12-05-2005, 13.55 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
KAMPERLAND - Diverse gasten van het zwembad van De Roompot in Kamperland zijn donderdagmiddag in allerijl geëvacuueerd omdat het dak van het zwembad in brand was gevlogen.


De brandmelding kwam rond vijf voor half twee binnen als een automatische brandmelding. Al snel bleek dat het om een daadwerkelijke brandmelding ging en het Bedrijfshulpverleningsteam (BHV) startte daarop de evacuatie. De gasten moesten daarom in allerijl het bad verlaten en zich snel omkleden en zich daarna buiten het zwembad vervoegen.

Inmiddels was de tankautospuit 4732 vanuit Kamperland onderweg naar de brand en ook was de Officier Van Dienst Brandweer 4695 (Veere/Noord-Beveland) aanrijdende naar de brandmelding. Toen de eerste spuitgasten ter plaatse kwamen bleek dat de brand woedde in het dak van het zwembad. Daarop gaf de brandweer het sein "middelbrand".

Zodoende rukte ook de tankautospuit 4733 van de brandweerkazerne in Colijnsplaat uit richting de brandmelding. Ook werd de ladderwagen 4550 van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg vanuit de post aan de Stromenweg in Middelburg naar de brand gestuurd.

De Hoofd Officier Van Dienst 4594 is inmiddels ook aanrijdende naar het incident en de brandweerlieden van de kazerne in Kamperland zijn gestart met het blussen van de brand. Voor zover bekend is overigens niemand gewond geraakt, de oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren