Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 200 km

Tien jaar cel geëist voor schietpartij

Toegevoegd: 03-10-2013, 17.14 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen een 64-jarige inwoner van Middelburg een gevangenisstraf van tien jaar geëist. De officier van justitie vindt bewezen dat de man op 19 december vorig jaar in Vlissingen heeft geprobeerd zijn ex dood te schieten.  


De man woont sinds enkele jaren weer in zijn geboorteland, maar was weer naar Nederland gekomen om hier een operatie te ondergaan. Hij verbleef tijdelijk bij zijn dochter. Zijn ex woonde in Vlissingen en zou hem - volgens de man - sinds hun scheiding het leven op allerlei manieren zuur hebben gemaakt. 

In de bewuste avond van die dag besloot hij naar Vlissingen te rijden om door een vriend de banden van zijn dochters auto te laten verwisselen. Zover kwam het echter niet, want onderweg, op de Bossenburg, ontmoette hij zijn ex.

Wat er zich allemaal daar vlak voor heeft afgespeeld, wat er eventueel tegen elkaar gezegd zou zijn blijft ongewis, maar volgens de man kreeg hij een black-out. Hij pakte het pistool dat op de achterbank lag en schoot gericht op zijn vluchtende ex. De vrouw werd in benen, hand en nek geraakt en het had volgens de deskundigen slechts enkele millimeters gescheeld of de vrouw zou dodelijk zijn getroffen.  

Als gevolg van de schietpartij moest de vrouw een pink missen en kan zij met de getroffen hand niets meer doen. De man zegt zich van het hele voorval niets te kunnen herinneren en zegt er geen moment aan te hebben gedacht om zijn ex om het leven te brengen.

Dat hij een pistool bij zich had was volgens hem op zich niets bijzonders. Waar hij vandaan kwam had iedereen een pistool en gewoontegetrouw had hij het mee naar Nederland genomen. De bedoeling was om het ergens in zijn slaapkamer te verbergen, maar uit vrees dat zijn kleindochter het wapen zou vinden had hij het wapen maar bij zich gestoken en had hij het maar op de achterbank van zijn auto gelegd. 

Naast de tien jaar cel wil de officier van justitie ook nog dat de man een schadevergoeding van 25.000 euro aan zijn ex gaat betalen. Tweeduizend euro - dat is de 'vergoeding' voor het missen van een pink - heeft hij al aan haar betaald.

De uitspraak is op 17 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leen (3-10-2013 om 20:32)
Zieke geest niet meer los laten
Cookie-instellingen beheren