Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Diefstal uit kledingcontainers

Toegevoegd: 05-10-2013, 14.58 uur
Door: Rolf de Feijter

SAS VAN GENT - Zaterdagmorgen vroeg hebben surveillerende agenten twee Poolse mannen aangehouden die in de Zusterstraat in Sas van Gent kledingcontainers van het Leger des Heils aan het leeghalen waren. Beide mannen zijn voor verhoor naar Torentijd in Middelburg overgebracht.


Een oplettende burger zag omstreeks 01.35 uur in de Zusterstraat een volkswagenbusje dicht tegen een kledingcontainer van het Leger des Heils staan. Deze getuige zag vervolgens twee mannen verdacht rondscharrelen en belt de politie. Op het moment dat deze arriveert hebben de mannen kennelijk hun klus net geklaard: de containers zijn leeg en de bus ligt vol met zakken gebruikte kleding.

De verdachten, twee Poolse mannen van 34 en 42 jaar, worden ter plaatse gearresteerd. In het in beslag genomen volkswagenbusje wordt gereedschap aangetroffen die zeer waarschijnlijk gebruikt is om de containers mee te openen. Beide mannen hebben een bekennende verklaring afgelegd. Enkele uren later mochten zij, met een dagvaarding op zak, weer naar huis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bobbertje (6-10-2013 om 10:31)
Het wordt gewoon op marktplaats te koop aangeboden., weten we van ondervinding.
De gespierde poolse man (6-10-2013 om 10:08)
Waarom gaan ze stelen werk dan in de kassen dat werk zijn julie ook goed in en je krijgt geen last van de politie
Willem (5-10-2013 om 18:50)
Net als in duitsland terug naar je thuisland worden ze zwaarder gestraft,en niet dat softe gedoe nooit meer toe laten
Willy (5-10-2013 om 18:43)
Vandaag gestolen morgen in Polen. Waarom geen lik op stuk beleid bij deze gasten. Nee we sturen ze weg met een dagvaarding en we zien ze nooit meer terug. Wel een hoop kosten gemaakt voor transport naar Torentijd enz.
Philip (5-10-2013 om 18:42)
Naar huis?????? terug naar Polen zul je bedoelen, word tijd om dat tuig eens buiten de grenzen te gaan zetten!!!
K (5-10-2013 om 18:18)
Och deze mannen helpen ons te besparen op de transport kosten, dit soort kleding komt normaal ook terrecht in poolse ziekenhuizen voor de armere kinderen. maar als ze zulke lage dingen doen zullen ze wel meer op hun kerfstok hebben
Cookie-instellingen beheren