Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Bloemendiefstallen begraafplaats opgelost

Toegevoegd: 05-10-2013, 18.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Door een bekentenis van een 61-jarige vrouw uit Terneuzen heeft de politie een aantal bloemendiefstallen op de begraafplaats aan de Bellamystraat in Terneuzen opgelost. Wroeging is voor de vrouw aanleiding geweest om zich te melden op het politiebureau. 


In de afgelopen jaren, tussen 2009 en 2013, zijn er in totaal 16 aangiftes gedaan van diefstal van bloemen en planten van graven en de urnenmuur op de begraafplaats. Op de nabestaanden heeft dit grote impact gehad.

Nadat een bloedverwant de verdachte op heterdaad had betrapt, werden de gangen van de vrouw door de politie nagegaan. Toen uit het onderzoek bekend werd wie de vrouw was, kreeg zij een uitnodiging voor een gesprek op het politiebureau. Zij ontkende in eerste instantie iedere betrokkenheid bij de diefstallen.  

Omdat de vrouw wroeging kreeg, melde zij zich de volgende dag opnieuw op het politiebureau en bekende dat zij enkele malen bloemen en planten te hebben meegenomen van de begraafplaats. 

De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. De vrouw zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor haar daden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (7-10-2013 om 08:29)
61 jaar,schaam je je!!! respectloos,, ze mag met dr naam in de media komen, stelen op een begraafplaats is echt harteloos! ouderen zijn ook erg, en brutaal.
Marco (6-10-2013 om 22:15)
Ik zit met 2 verschillende denkwijze, het is niet goed wat mvr gedaan heeft zelfs respectloos, dat ze straf voor krijg vind ik ook ok maar kom op, het zijn maar bloemen, ze heeft geen graf leeg gegraven, en je kan elke dag wel rouwen en aan ze denken. Niet met bloemen.
Vanessa (6-10-2013 om 16:43)
@Peter, wat is het verschil tussen een dief en een oudere dame die bloemen steelt? Al steelde ze kruimels het is en blijft jatten. Als je deze dame haar gang laat gaan dan moet je kinderen die stelen ook zeker hun gang laten gaan? Geen uitzondering maken omdat het een ouder iemand is!
Correct (6-10-2013 om 13:04)
Breng haar naam gewoon in de media Beste straf tegenwoordig
K (6-10-2013 om 12:04)
En dan zeggen ze dat ouderen normen en waarden kennen?, heb respect voor de doden en blijf met je poten van een graf af. als ze zo graag bloemen wil, bij het crematorium worden de bloemen na de uitvaart of meegegeven aan nabestaanden of weggegooit meschien mag ze die bloemen wel hebben?
Mamm (6-10-2013 om 11:41)
Bloemen worden neergezet ter nagedachtenis van dierbaren, als je zoiets doet heb je geen respect voor niemand! Schaam je diep op die leeftijd! Ben blij dat politie het serieus neemt!
Cookie-instellingen beheren