Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 174 km

Leerlingen basisschool bedreigd

Toegevoegd: 08-10-2013, 17.13 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Ouders van leerlingen van basisschool De Wissel in Vlissingen worden vanavond bijeengeroepen vanwege bedreigingen aan het adres van groep 8-leerlingen van de school. Dat meldt de gemeente Vlissingen.


Volgens de gemeente zijn leerlingen van groep 8b van de school het afgelopen weekend via social media bedreigd. De school heeft hiervan aangifte bij de politie gedaan. Zij heeft de zaak in onderzoek.

Agenten hebben de afgelopen dagen de leerlingen en hun ouders gesproken. In afwachting van de uitkomst van het politieonderzoek en om te zorgen dat iedereen zich op school veilig voelt, heeft de school het sluitingsbeleid van deuren en hekken aangepast. Maandagavond zijn de ouders van beide schoollocaties via de e-mail op de hoogte gesteld van de anonieme bedreigingen.

Vanavond worden door de directie van De Wissel om 19.00 uur en om 20.00 uur besloten bijeenkomsten georganiseerd in de naburige kerk De Schaapskooi. Ouders zijn in de gelegenheid om vragen te stellen. Behalve de directie en een bestuurslid is ook de politie, de burgemeester en het Openbaar Ministerie aanwezig. Ook zijn medewerkers van Slachtofferhulp en GGD aanwezig.

Basisschool De Wissel heeft in Vlissingen twee locaties, namelijk het hoofdgebouw aan de Flamingoweg en een nevenvestiging aan de Keiweg. Op de school zitten ongeveer 450 leerlingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (9-10-2013 om 12:26)
Wat een idiooten lopen er ook rond, nu worden kinderen al bedreigd. de dader een pistool tegen zijn hoofd en eens even dreigen de trekker over te halen, zodat hij voelt wat een dreigenment aan kan richten. meschien een beetje ruig maar reken maar dat het helpt
Mama (9-10-2013 om 04:18)
Als moeder van een kind in de kleuterklas, was ik persoonlijk blij met deze avond. Je weet wat er speelt op school. Ook kan je het beter uit de mond van de directeur, burgemeester en poltie horen, als nalezen op internet. Dat wordt toch een beetje verdraaid en anders omschreven........
Karin (8-10-2013 om 23:26)
Wat heeft Den Haag er nu weer mee te maken R ? En het is heel erg om vreselijke ziektes te vergelijken met bedreiging. Aan die bedreiging kan nog wat gedaan worden ,maar aan die vreselijke ziekte in de meeste gevallen niet
Siets (8-10-2013 om 22:09)
Heee het zal je kind maar zijn,die op die school zit,hoe zou jij je voelen??? t is al erg dat het gebeurd!!!
Danny D (8-10-2013 om 21:55)
De aard van de bedreiging wordt uit het artikel niet duidelijk. Gewoon negeren is voor de school en politie natuurlijk geen optie. Elke bedreiging moet serieus genomen worden. Hopelijk is het onzin, maar wat als er geen actie ondernomen wordt en het toch niet om onzin gaat, wat zegt u dan, R?
R (8-10-2013 om 20:46)
Gewoon negeren die onzin. Als iemand met losse veters loopt en je zegt straks breek je je nek gebeurt dat ook niet. In Den Haag roepen ze dat je de kanku moet krijgen. Dan zal heel de randstad met vreselijke ziektes rondlopen.
Cookie-instellingen beheren