Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Leerlingen bedreigd via Instagram

Toegevoegd: 08-10-2013, 22.38 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De leerlingen van groep 8b van de christelijke basisschool De Wissel uit Vlissingen die ernstig zijn bedreigd, kregen die bedreigingen door via Instagram. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


Via Instagram, eigendom van Facebook, kunnen foto's en video's via mobiele apparaten worden uitgewisseld. Door middel van deze 'sociale' app zijn volgens de politie schokkende foto's en teksten gestuurd naar leerlingen van de groep. De scholieren zouden met de dood zijn bedreigd. Er werden ook namen van enkele leerlingen genoemd.

Vanavond waren voor ouders van alle leerlingen van De Wissel besloten bijeenkomsten georganiseerd in de naburige kerk De Schaapskooi. De ouders kregen uitleg en konden ook zelf vragen stellen.

Volgens de politie zijn er circa 250 mensen op de bijeenkomsten afgekomen. Bij de bijeenkomsten waren de Vlissingse burgemeester, de officier van justitie, een leidinggevende van de politie en medewerkers van GGD en slachtofferhulp aanwezig.

De bedreiging werd zaterdag bekend bij de politie. Toen deed de school aangifte. De afgelopen dagen hebben rechercheurs de leerlingen en hun ouders gesproken. Maandagavond zijn de ouders van beide schoollocaties via de e-mail op de hoogte gesteld van de anonieme bedreigingen.

De politie en het Openbaar Ministerie zijn op zoek naar degene die de bedreigingen heeft geuit. De dader is nog niet gevonden. "Het zou een zeer misplaatste grap kunnen zijn, maar ook is niet uit te sluiten dat de bedreiging serieuzer van aard is. Daarom wordt door de recherche onderzoek gedaan", zo laat de politie vanavond weten.

Basisschool De Wissel heeft in Vlissingen twee locaties, namelijk het hoofdgebouw aan de Flamingoweg en een nevenvestiging aan de Keiweg. Op de school zitten ongeveer 450 leerlingen.

Zie ook:
- Leerlingen basisschool bedreigd (08-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T is wat (9-10-2013 om 15:54)
Vandaar dat ik overal politie zie vandaag.... Sterkte voor de kinderen, hebben zij enig idee waarom? Dat zou kunnen wijzen naar de dader(s)...
Henri (9-10-2013 om 12:31)
Leuk hé sociale media pfff #@&%-zooi !!! Mijn dochter kreeg ook van die idioten op facebook en shit.Viespeukerij en sociaal gehandicapt is het dat gezwets op internet..Internet is leuk voor handel / geldzaken / info, sociaal doe je met je mond live en ga sporten of vereniging lid worden, get real !
Ko (9-10-2013 om 11:58)
@ Normen boontjes... Doodsbedreigingen zelf uitlokken? Ik weet niet hoe jij je problemen oplost maar ik heb het gevoel dat er toch wel een steekje bij je los zit! Ik ga er vanuit dat dit gedaan is door kwajongens die gemakkelijk gepakt kunnen worden. Hopelijk doen ze dat!!
Gc110 (9-10-2013 om 11:39)
Wat een gezeik over die telefoons, hebben jullie niks beters te doen ofzo? Waar het om gaat in dit bericht is om de bedreigde kinderen. En voor instagram heb je helemaal geen telefoon nodig;)
Moi (9-10-2013 om 11:31)
Als ouder moet je je kind er ook op wijzen dat je kind alles afschermt voor onbekenden. Enkel alleen "vrienden" mogen dan de foto's zien. Zo zou dit probleem kunnen worden voorkomen!!!! Hoeveel kinderen hebben alles wel niet openbaar staan, zodat iedereen alles maar kan kijken en liken.
Pe (9-10-2013 om 11:25)
Waar gaan we toch met zijn allen naartoe. Geen enkele tolerantie meer en elkaar het leven zuur maken. Dit zijn geen grappen meer. Het wordt tijd dat we met z'n allen iets gaan doen aan die agressie en onvrede.
Cookie-instellingen beheren