Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 50 km

Slachtoffer A58 man (47) uit Yerseke

Toegevoegd: 08-10-2013, 23.13 uur
Door: Roland de Jong
'S-HEER ARENDSKERKE - De man die vanmiddag op de A58 om het leven kwam tijdens een zware aanrijding is een 47-jarige inwoner van Yerseke. Volgens de politie ging het om een wegwerker.


Een 25-jarige man uit het Gelderse Huissen reed rond 15.00 uur met zijn vrachtwagen op de vluchtstrook achterop een stilstaande bestelbus. De bestelbus belandde in een sloot en de vrachtwagen liep grote schade op aan de voorzijde.

De bestuurder van het busje was ter plekke werkzaamheden aan het verrichten. Hij bevond zich buiten het busje, maar werd wel geraakt. De hulpdiensten rukten met flink wat materieel uit, maar al snel bleek dat er voor het slachtoffer niets meer te doen was. Hij overleed ter plekke.

De snelweg is lange tijd afgesloten geweest vanwege politieonderzoek en bergingswerkzaamheden. De politie kon vanavond nog niet zeggen hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. De vrachtwagenchauffeur is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vanwege het ongeval werd de A58 richting Vlissingen volledig afgesloten tussen knooppunt De Poel bij Goes en Heinkenszand. Halverwege de avond werd één rijstrook weer opengesteld. Pas rond 22.00 uur kon de weg weer helemaal worden vrijgegeven.

Zie ook:
- A58 dicht vanwege dodelijk ongeluk (08-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roy (13-10-2013 om 13:48)
Ok ieder zijn zin. enigste nadeel is dan ook een beetje dat ikzelf in de wegenbouw zit en zelf maar al te goed weet hoe het er aan toe gaat bij afzettingen en wegwerkzaamheden. Als ik daar een boek over zou schrijven zou het in de prijzen vallen. Werken tot bedreiging toe omdat je aan de weg werkt!
Adri (11-10-2013 om 09:42)
@Roy: je besef gaat duidelijk niet verder dan de cabine van je vrachtauto. We zijn allemaal een radertje in de maatschappij, zoals de wegwerker die de wegen in goede staat houdt waar jij met je gevaarte overheen dendert... Ik begrijp dat het even nadenken is voor je.
Edwin (10-10-2013 om 19:42)
Reacties van 'zonder vrachtwagens geen vreten' kennen we onderhand wel. Feit is dat vele beroepschauffeurs achter het stuur druk bezig zijn met andere dingen dan zich concentreren op de weg. Voor alle duidelijkheid, ik ben zelf ook vrachtwagenchauffeur.
Renata (10-10-2013 om 17:08)
@Roy: als je rijgedrag net zo is als je taalgebruik, dan ben jij net zo'n gevaar op de weg. En ja wij hebben het vervoer nodig maar velen van jullie moeten je eens alleen concentreren op de weg, dan rij je ook niet achter op files etc.
Ronald (10-10-2013 om 13:01)
Triest wat er is gebeurd, ik stond ook in de file en als ik dan zie dat bestuurders ook een vrachtwagen gewoon over de vluchtstrook denderen dan geeft dat maar aan waar bestuurders soms mee bezig zijn, jammer dat er nergens politie stond
Jan (9-10-2013 om 22:32)
Eusebio, er stonden daar op dit moment geen borden, enkel een busje met verlichting aan , begrijp niet dat de weg zo lang dicht is geweest, ze hadden toch 1 baan open kunnen doen van 15.00 tot 22,00 is wel heel lang zeker in de spits, en de delta weg was ook werkzaamheden dus dat liep ook vast
Cookie-instellingen beheren