Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dader bedreigingen nog niet achterhaald

Toegevoegd: 11-10-2013, 20.16 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie weet nog steeds niet wie er achter de bedreigingen zit aan het adres van de Vlissingse groep 8-basisschoolleerlingen. Dat komt mede doordat Amerikaanse inlichtingen over de verspreider van de bedreigingen nog ontbreken.


De officier van justitie heeft via de officiële kanalen een rechtshulpverzoek naar Amerika gestuurd, waarin wordt gevraagd de benodigde informatie met spoed te geven. Bij de provider zijn de gegevens opgevraagd van het Instagram-account waarmee de bedreigingen zijn geuit.

Ook is informatie over de internetverbinding van de verspreider opgevraagd. Via zijn zogeheten IP-adres kan wellicht achterhaald worden vanaf welke aansluiting de berichten zijn verstuurd.

De politie heeft tot nu toe 20 tips over de doodsbedreigingen ontvangen. In de tips worden namen genoemd en suggesties gedaan. De tips worden door rechercheurs onderzocht en waar mogelijk worden getuigen gehoord. De eerste dagen zijn ook de kinderen van groep 8b door de rechercheurs gehoord. Voortdurend is overleg met de officieren van justitie, waaronder de cybercrime-officier.

Zie ook:
- Leerlingen bedreigd via Instagram (08-10-2013)
- Leerlingen basisschool bedreigd (08-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niels (12-10-2013 om 23:30)
Hopelijk word hij snel gepakt!
Mister t (12-10-2013 om 20:36)
Jonge geef jezelf gewoon aan joh, en doe ff je halt taakstraf kan iedereen weer rustig verder leven. en uhhm niet meer doen he flapdrol
Erik (12-10-2013 om 09:01)
Als de dader(s) slim zijn, dan geeft.geven hij/zij zich aan. Uiteindelijk wordt / worden ze toch opgespoord en zullen de kosten, naast strafrechtelijke vervolging worden verhaald. Hoe eerder de dader(s) bekend zijn hoe eerder het onderzoek stopt en lopen de kosten niet meer op. Kom joh, wees reël !
Zielepiet die dat doet (12-10-2013 om 08:14)
Die bedreiger komt nog wel, die denkt dat ie er ongeschonden vanaf komt, maar politie is slimmer dan u denkt, soms geeft het ff tijd, maar dan hebben ze wat!
Cookie-instellingen beheren