Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Verdachte IJzendijke langer vast

Toegevoegd: 11-10-2013, 20.36 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - De voorlopige hechtenis van de 50-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij op 25 september in IJzendijke is deze week verlengd met negentig dagen. Dit betekent dat hij tot januari 2014 achter slot en grendel zit.


De verdachte, een Dordtenaar, zou op de bewuste woensdag even na negen uur 's ochtends een 24-jarige man uit diezelfde plaats hebben doodgeschoten. De verdachte en het slachtoffer werkten bij hetzelfde bedrijf in Dordrecht. Zij en een aantal andere medewerkers waren in IJzendijke om werkzaamheden te verrichten.

Het politieteam en de officier van justitie zijn drukdoende te achterhalen wat er zich op die woensdagochtend heeft afgespeeld. De daar aanwezige medewerkers zijn gehoord als mede zogenaamde ‘onafhankelijke' getuigen die in de buurt waren en mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

De verdachte zat na zijn arrestatie ‘in beperkingen'. Dat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. De beperkingen zijn gisteren door het Openbaar Ministerie (OM) opgeheven.

Zie ook:
- Slachtoffer 24-jarige man uit Dordrecht (25-09-2013)
- Dader IJzendijke belde zelf politie (25-09-2013)
- Onderzoek schietpartij N61 gestart (25-09-2013)
- Dodelijke schietpartij bij IJzendijke (25-09-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren