Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 285 km

Bijeenkomsten over inbraakpreventie

Toegevoegd: 16-10-2013, 09.37 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie, gemeenten en het openbaar ministerie willen samen het aantal woninginbraken en overvallen in Zeeland aanpakken. Deze week worden in Zeeuws-Vlaanderen informatiebijeenkomsten gehouden over woninginbraakpreventie. Dinsdag was dit in Terneuzen, vandaag in Sluis en morgen in Hulst.

Het aantal woninginbraken is de afgelopen negen maanden met twintig procent gestegen (van 823 naar 983). Opvallend is het toenemend aantal gelegenheidsinbraken (gestegen tot 70% van alle inbraken). Bijvoorbeeld als inbrekers iets waardevols zien dringen ze een huis binnen en wanneer ze zien dat een huis niet goed beveiligd is.

De avonden zijn vooral bedoeld om mensen te waarschuwen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie (CCV) en het beveiligingscentrum geven voorlichting om het risico op inbraak te kunnen verkleinen. Zo hopen de gemeenten hun bewoners te stimuleren hun huis beter te beveiligen.

De gemeente Sluis is naast de bijeenkomst bezig met een zogenoemde voetjesactie. De politie stopt papieren voetjes met een waarschuwing in brievenbussen van huizen die niet goed beveiligd zijn tegen inbraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (17-10-2013 om 04:45)
Wat verwacht je van incompetente dienders, dat ze boeven vangen? Niet iedere Zeeuwse agent over 1 kam gescheerd maar het zijn hier niet de beste. A. Stuur ze eens naar de grote stad dat zal al veel helpen denk ik. B. kijk eens verder dan de doorgaande wegen in een dorp/stad praatjes vullen geen...
Caroline (16-10-2013 om 22:25)
... Wat een gezeik allemaal. Het is toch juist goed dat je je huis kunt beveiligen. De politie kan niet op alle plaatsen tegelijkertijd zijn.
Loos (16-10-2013 om 16:57)
Je vergeet: 't Paard achter de wagen spannen en Als t kalf verdronken is dempt men de put of Berouw komt na de zonde .. Scheel van wantrouwen moet je worden in deze maatschappij anders is t: Eigen schuld Dikke bult. Misdaad loont zolang je niet gepakt wordt cq Onschendbaar bent.. Moreel verval.
Juul (16-10-2013 om 13:12)
Was dit bekend gemaakt, hoe, waar en wanneer? Ik wist in ieder geval niet dat er zulke bijeenkomsten gehouden zouden worden. Jammer want het zou waarschijnlijk interessant geweest zijn.
Criminee (16-10-2013 om 12:07)
Posts over " omgekeerde wereld" zijn m.i. niet helemaal waar. Voorkomen is beter dan genezen + n Gewaarschuwd mens telt voor twee & De gelegenheid maakt de dief. Allemaal waarheden als vaak over t hoofd geziene koeien toch?!
K (16-10-2013 om 11:07)
Ja joh politie organiseer maar een middag inbraak preventie zodat jullie zelf weer niet hoeven rond te rijden s 'nachts. je bent agent om boeven te vangen, boeven werken s 'nachts, waarom slapen agenten s 'nachts? op fabrieken heeft men druk bezette nachtdiensten bij de politie 1persoon aanwezig
Cookie-instellingen beheren