Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Oplichter actief in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 16-10-2013, 15.59 uur
Door: Rolf de Feijter

KOEWACHT - De politie waarschuwt voor een man die met een zielig verhaal probeert geld van mensen los te krijgen.


Zo benadert hij mensen op straat of aan de deur met het verhaal dat hij een gebroken arm heeft en zonder benzine staat en geld nodig heeft. Hij belooft de mensen het geld terug te betalen. Het gaat om een man met een normaal postuur van tussen 40 en 45 jaar en 1.80 meter lang. Hij heeft donker haar en een stoppelbaardje.

Op 7 oktober werd een inwoner uit Koewacht door de man benaderd. De vrouw gaf hem, na het aanhoren van het verhaal, vijftig euro.

De politie adviseert mensen niet op deze verhalen in te gaan en geen geld te geven. Bent u benadeelde geworden, doe dan aangifte bij de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JQ (18-10-2013 om 09:42)
Ik denk dat deze meneer ook bij mij langs geweest is, ik heb voor de zekerheid zijn email adres gevraag en kopie van zijn rijbewijs en paspoort en dat ook gekregen. ik ben benieuwd of dit hem voldoende motiveerd om het geld terug te geven.
Mozes (17-10-2013 om 21:29)
Volgende keer het risico nemen, en meneer een lift geven, rechtstreeks naar het dichts bijzijnde politiebureau brengen.
S. (17-10-2013 om 21:26)
Deze man doet dit ieder jaar, zeker rond deze tijd. De politie weet wie hij is.De man is er al meerdere malen voor opgepakt en vervolgd. Zodra hij aan de deur staat, niks geven, gewoon de politie bellen!
M Axel (17-10-2013 om 12:26)
Heb deze man aan de deur gehad, niets gegeven. Politie gebeld, ze waren er mee bezig zeiden ze. Als ik hier de reacties lees zijn ze er alleen telefonisch mee bezig
Robert (17-10-2013 om 12:23)
Mocht hij weer eens voor je auto springen ,leen hem dan je bumper!!
Kees (17-10-2013 om 11:54)
Deze kerel is al een aantal jaren zo bezig! Wij hebben hem ook al eens een lift gegeven naar de kanaalkade in Axel. Omstreeks die periode kwam hij bij ons en onze buren om geld vragen. Hij woont inderdaad in Heikant.
Cookie-instellingen beheren