Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 234 km

Verdachten cocaïnesmokkel langer vast

Toegevoegd: 18-10-2013, 15.57 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De vier mannen die woensdag werden aangehouden op verdenking van de smokkel van 1033 kilo cocaïne, blijven nog zeker 14 dagen langer vastzitten. De vier werden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.


De vier verdachten werden woensdag door een arrestatieteam aangehouden in en bij een loods in Weesp waar de dozen waar de cocaïne in had gezeten naartoe werden vervoerd. Die cocaïne was op maandag gevonden aan boord van een schip dat van Colombia op weg was naar Rotterdam, maar afmeerde in Vlissingen.

Het Hit and Run Cargo-team (HARC), een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, Douane en FIOD in Rotterdam, was een onderzoek begonnen omdat er een vermoeden bestond dat er cocaïne aan boord was. De cocaïne werd gevonden tussen dozen met bananen. De drugs werden er door het HARCteam uit gehaald, en vervolgens wachtte het team op de mensen die de dozen kwamen halen. Dat gebeurde woensdag.

Er werden in verband met de vangst twee Rotterdammers van 38 en 69 en twee mannen van 23 en 48 uit Leeuwarden aangehouden. Bij doorzoekingen in hun woningen werden onder andere een vuurwapen en enige tienduizenden euro's in beslag genomen. Het HARCteam zet het onderzoek naar de smokkel voort. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Zie ook:
- 16/10/2013: Duizend kilo coke tussen bananen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren