Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 174 km

Overvaller Action hoorde stemmen

Toegevoegd: 21-10-2013, 20.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen een 41-jarige Vlissinger een gevangenisstraf van een jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Dat vanwege een overval in Middelburg.


De man bedreigde op 10 juli van dit jaar in Middelburg een caissière van Action met een mes en griste vervolgens 495 euro uit de kassa. Hij verliet de winkel en deelde zijn buit uit aan passanten. De man kon kort na de overval worden aangehouden.

Tijdens de behandeling van de zaak zei de Vlissinger dat hij stemmetjes in zijn hoofd hoorde die hem uitlachten. De overval was volgens hem dan ook geen echte overval, maar een schreeuw om hulp.

Deskundigen vonden dat de Vlissinger het best geholpen kon worden door hem voor de periode van een jaar te laten opnemen in een psychiatrische inrichting. Het OM was het daar niet mee eens en stelde dat als de man echt geholpen wilde en moest worden een verblijf in een tbs-kliniek een betere optie was. Ook verwierp het OM de conclusie van de deskundigen dat de Vlissinger ontoerekeningsvatbaar moest worden verklaard. De man is al eerder veroordeeld tot een tbs met dwangverpleging.

Uitspraak op 4 november.

Zie ook:
- Overvaller met mes in Action Middelburg (10-07-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M (22-10-2013 om 17:55)
Lijdt deze man aan chizofrenie? dat is ook erg hoor
Petra (22-10-2013 om 07:24)
Ik hoor ook wel eens stemmen maar dat wil niet zeggen dat ik een bedrijf moet gaan overvallen.
Bram (22-10-2013 om 00:30)
Ik hoor ook wel eens stemmetjes, maar die vertellen me nooit dat ik een mes uit mijn zak moet halen, daar iemand mee moet bedreigen en vervolgens een greep in de kas moet doen Denk dat de dader niet begrijpt welke angst hij de cassière bezorgt heeft Iets langer opsluiten kan hij daar over nadenken.
? (21-10-2013 om 23:06)
Kun je meerdere malen tot tbs veroordeelt worden dan?
K (21-10-2013 om 20:48)
Jahoor tuurlijk een stemmetje ik wou dat ik dat eens had, gooi je schoonmoeder uit het raam bv en dan zeggen ik kon er niks aan doen ik hoorde stemmetjes. als je hulp wilt kun je volgens mij ook bij emergis terecht en is het niet nodig geestelijk gezonde mensen te beschadigen
Cookie-instellingen beheren