Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Lichaam inderdaad van Belgische man

Toegevoegd: 22-10-2013, 18.56 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het stoffelijk overschot dat half september aanspoelde op het strand bij Westkapelle is inderdaad van de 75-jarige man uit Gent. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek. Voor de Belgische familie van de man is er nu, na anderhalve week onzekerheid, eindelijk duidelijkheid over zijn lot.


De man werd op vrijdag 13 september voor het laatst gezien in Gent. Op 16 september spoelde diens lichaam rond 06.30 uur gevonden op het strand nabij de Achterweg. De politie kwam de identiteit van de man op het spoor toen familieleden hem herkenden.

Het DNA van de man werd door het Nederlands Forensisch Instituut met DNA van zijn drie kinderen vergeleken. Hierna werd vastgesteld dat de man inderdaad hun vader is.

De Belgische en Nederlandse politie heeft onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak. Hierbij zijn geen aanwijzingen gevonden dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft het onderzoek daarom inmiddels afgesloten.

Zie ook: 
Dode Westkapelle vermoedelijk Belg (10-10-2013)
Identiteit dode Westkapelle nog onbekend (24-09-2013)
Lijk aangespoeld bij Westkapelle (16-09-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren