Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Jongens melden zich na beroving

Toegevoegd: 27-10-2013, 18.51 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - Na de beroving donderdagavond in de Scheldestraat in Cadzand hebben zich zaterdagochtend twee Duitse jongens gemeld als verdachte in de zaak. Eerder werden al twee anderen opgepakt.


Twee Duitse 15-jarige jongens uit Bonn en Köningswinter werd donderdag rond 21.15 uur onder bedreiging van een mes geld afhandig gemaakt. Rond 22.30 uur kon een eerste verdachte worden opgepakt: een 14-jarige jongen uit Wuppertal (Duitsland). Rond 02.00 uur meldde een tweede verdachte zich op het politiebureau. Het gaat om een 14-jarige jongen, eveneens uit Wuppertal.

Gistermorgen hebben nog twee Duitse jongens zich op het politiebureau gemeld. Tijdens het politieonderzoek kwamen deze laatste twee verdachten in beeld. Met hun ouders werd vrijdag afgesproken dat ze zich zaterdagmorgen op het politiebureau zouden melden om vervolgens te worden aangehouden.

Volgens afspraak meldden de jongens zich zaterdag om 09.15 uur in Terneuzen. Het gaat om twee 16 jarige jongens uit Keulen en Heilsberg (Duitsland). De verdachten hebben afgelopen nacht in Torentijd vastgezeten. Ze zijn gehoord over hun aandeel bij de beroving.

Vanmiddag rond 15.30 uur zijn alle vier de verdachten in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld omdat ze niet langer vastgehouden konden worden. Het Openbaar Ministerie zal later beslissen of ze tot vervolging over wil gaan.

Zie ook:
- Bedreiging met mes in Cadzand (25-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (28-10-2013 om 06:47)
Het OM zal later beslissen of ze tot vervolging overgat.. huh? waaat?? Is het tegenwoordig maar de vraag of je na een beroving wordt vervolgd, terwijl je (waarschijnlijk) een bekennende verklaring hebt afgelegd? Het moet en kan bijna niet gekker worden.
Edwin (27-10-2013 om 20:52)
Ooooh, het is een beroving, maar men twijfelt over het vervolg. Ach, wat anders kun je verwachten in een tolerant land. Een vrijbrief voor buitenlanders, doe hier maar raak, wij doen niets terug!!
Cookie-instellingen beheren