Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Man verstoort kerkdienst Vlissingen

Toegevoegd: 27-10-2013, 20.30 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is zondagochtend een 41-jarige man aangehouden omdat hij een kerkdienst verstoorde.


Dat gebeurde in de Rooms-katholieke Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. De man was naar de kansel gelopen en stak daar om onbekende reden een preek af. De politie kwam ter plekke om de man te verwijderen. Dat leverde applaus op van de kerkgangers en de man werd meegenomen naar een ophoudkamer op het politiebureau.

De Vlissinger heeft een proces-verbaal gekregen terzake overtreding artikel 146 van het Wetboek van Strafrecht. De man wordt ten laste gelegd dat hij een openbare samenkomst tot het belijden van godsdienst opzettelijk heeft verstoord. Hem hangt een gevangenisstraf boven het hoofd van ten hoogste twee maanden of een geldboete tot € 3.900.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lida (3-11-2013 om 00:42)
Waar gaat het tegenwoordig over zeg! Er gebeuren tegenwoordig zulken rare dingen hier in vlissingen waar gaat het heen zeg pffff
Mamathils (30-10-2013 om 12:47)
Een kreet om hulp, die hulp zoek je dan in de R.K.kerk. Daar helpen ze je wel. Het deksel op je neus.Geen hulp maar je wordt behandeld als een crimineel die door de politie naar buiten wordt gewerkt. Ik ben rooms katholiek gedoopt, maar mensen wat schaam ik me diep dat ik dat ben. Het is altijd wat.
Esther (28-10-2013 om 22:36)
Staat er niet zoiets als 'Gij zult niet oordelen ' in de bijbel?
R (28-10-2013 om 19:27)
Wellicht is deze man ziek, en dan gaan we applaudiseren omdat hij gearresteerd wordt ? Ik vraag me af hoe ver je dan gezonken moet zijn.
B (28-10-2013 om 11:35)
Ik vind het altijd zo belachelijk dat gelijk mensen een geloof erbij gaan betrekken en van die smerige opmerkingen hierover maken. Ik ben zelf ook niet gelovig, maar daardoor kan je anderen mensen nog wel in hun waarde laten!! gedraag je als een volwassen persoon.
Tsjonge (28-10-2013 om 11:00)
Al zou maar de helft van deze reacties de intelligentie van de gemiddelde Zeeuw illustreren, dan nog zie k t zwaar somber in. Wat n beklag zeg! In n kerk moet zomaar ineens kunnen wat men thuis te vuur en te zwaard zou verdedigen. Wan kinders..
Cookie-instellingen beheren