Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist na overval Sluis

Toegevoegd: 28-10-2013, 21.12 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 24-jarige inwoner van Terneuzen, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de gewapende overval op een juwelierszaak in Sluis, wacht een celstraf van zeven jaar. Ook wil de officier van justitie dat hij een schadevergoeding van ongeveer 14.000 euro gaat betalen. De zaak tegen de Terneuzenaar diende maandag voor de rechtbank in Middelburg.


Op 15 maart van dit jaar, midden op de dag en te midden van winkelend publiek, stoven twee gemaskerde en gewapende mannen de juwelierszaak binnen, terwijl hun twee maten in het kwaad buiten met machinegeweren stonden. In nog geen anderhalve minuut hadden de twee binnen de vitrines aan gort geslagen en 30 ringen en 31 prijzige horloges buitgemaakt. De eigenaar van de zaak en een personeelslid werden gedwongen op de grond te gaan liggen en moesten eveneens hun horloges afgeven. Daarna reden de vier in een gestolen auto richting België. Kort daarna werd de brandende vluchtauto in het Belgische Westkapelle aangetroffen.

De Terneuzenaar kwam in beeld nadat een DNA-test van een aangetroffen bloedspoor op een vitrineruit een match opleverde. De kans dat het bloed van een ander zou zijn bedroeg één op een miljoen. Daarnaast was de gestolen auto vlak bij zijn woning gesignaleerd, kon hij niet verklaren hoe zijn bloed in de winkel was aangetroffen en had hij ook geen alibi voor die dag. Zijn raadsman, Mark Dunsbergen, meende dat het DNA-profiel onvoldoende was om tot een veroordeling te komen.

Bovendien, zo voerde hij aan, was zijn cliënt niet op de camerabeelden herkend en was ook nergens te zien dat hij zich verwond zou hebben. De Terneuzenaar beriep zich tijdens de behandeling op zijn zwijgrecht. De drie andere overvallers zijn nog steeds spoorloos. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Angie (29-10-2013 om 13:32)
Rara wie zijn de andere 3?;).hoef je niet ver voor te zoeken.bijna bejaard de bajes uit komen is wel weer stoer moet ik zeggen.van gewoon werken en van andere hun spullen afblijven is te moeilijk voor dat soort.lijk je zo'n mietje he.hihi.maar zo ook hoor jongens.iedereen lach jullie uit.
Cookie-instellingen beheren