Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Steekpartij poging tot moord'

Toegevoegd: 29-10-2013, 10.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 54-jarige Middelburger is opnieuw acht jaar cel voor poging moord geëist. Hij stak op 12 januari zijn 70-jarige ex-buurman voor de deur van het appartementencomplex aan de Blauwe Dijk in Middelburg neer.

Medio april eiste de officier van justitie eveneens acht jaar cel tegen hem. In een tussenvonnis besliste de rechtbank dat de verdachte eerst door het Pieter Baancentrum moest worden onderzocht eer zij tot een vonnis kon komen. De resultaten van dat onderzoek hebben de officier dus niet tot andere gedachten gebracht.


Volgens de Middelburger bemoeide de buurman zich overal tegenaan en dat irriteerde hem mateloos. Zeker als zijn ex-relatie erbij werd betrokken, met wie hij weer op redelijk goede voet zou leven. Niettemin sliep hij elders en wilde die dag zijn schoenen bij haar ophalen. 

Op de bewuste dag - daarvoor waren er al enkele strubbelingen tussen de mannen geweest - deed de Middelburger zijn boodschappen en vond op zijn terugtocht een mes. Bij de ingang van de appartementen stond de buurman en deze belette hem de doorgang. "Toen heb ik twee keer gestoken. Ik ben ermee gestopt omdat ik medelijden met hem had. Hij deed altijd zo stoer..."zei de Middelburger.

De lezing van het slachtoffer was van geheel andere aard: hij was onverhoeds aangevallen en gestoken. En dat er een einde kwam aan de steekpartij was misschien wel te danken geweest aan een andere buurman, die de Middelburg van zijn slachtoffer trok.

Het is niet de eerste keer dat de Middelburger voor een geweldsdelict terecht staat. In 2010 werd hij in hoger beroep door het Hof in Den Haag ver­oordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk voor mishandeling en belaging van zijn ex-partner. Ook had hij haar vernederd door een seksfo­to van haar publiekelijk te tonen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Zie ook:
- 'Steekpartij liep maar net goed af' (22-04-2013)
Steekpartij Blauwedijk Middelburg (12-01-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A (29-10-2013 om 10:46)
Had hij niet beter zijn kunstgebit uit zijn mond kunnen slaan????? Ik vind nou nooit een mes.....
Cookie-instellingen beheren