Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Controlebericht NL-Alert in Zeeland

Toegevoegd: 30-10-2013, 12.06 uur
Door: Rolf de Feijter
MIDDELBURG - Op maandag 4 november kort na 12.00 uur wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden, tegelijk met de maandelijkse sirenetest.


Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen in Zeeland nagaan of zij hun mobiel juist hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen.

De berichten zijn geen sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Zij worden verzonden via de zendmasten van de providers. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ton (31-10-2013 om 21:23)
@Lecamawi, Woon jij kort in de buurt van Belgie? Sommige telefoons hebben alle 'kanalen' open staan en ontvangen alle Cell Broadcast berichten (In Belgie ook o.a. status info van de GSM mast) Nederland verstuurd alleen Maandag een bericht. Het zou dus stil moeten zijn op je TEL.
Kees (31-10-2013 om 11:25)
@Fransje: de overheid kan het toch niet helpen dat de iPhone 4 een hopeloos achterhaal toestel is. Koop een Blackberry Z10, dan kun je de berichten wel ontvangen.
Lecamawi (30-10-2013 om 19:54)
Afgelopen nacht alleen al kreeg ik 9 berichtjes en vandaag overdagg gaat het over 10tallen. Eingelijk te gek voor woorden dat dat zo vaak is. Hoe dat nu komt??? Vreemd
Fransje (30-10-2013 om 13:56)
Maar je moet geen Apple hebben want het werkt pas vanaf de iPhone 4S, slechte zaak want er zijn nogal wat iPhone 4 en ouder in omloop......
Jeannet (30-10-2013 om 13:28)
Ik kreeg v.d. week een sms van kpn hierover. met een verwijzing naar de site van nl-alert om te kijken of je mobiel geschikt is maar op de site nl-alert.nl staat mijn mobiel er niet bij maar er wordt niet aangegeven hoe je dan moet handelen en ik heb m nog maar van juni dus verouderd is tie niet
Cookie-instellingen beheren