Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Schipper niet schuldig aan dood matroos

Toegevoegd: 30-10-2013, 14.11 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 72-jarige schipper uit het Duitse Salsgitter van de duwcombinatie Gavialis is niet schuldig aan de dood van de 60-jarige matroos Jan Stanek. De rechtbank in Middelburg heeft dat vandaag beslist.

Tijdens de behandeling van de zaak, twee weken geleden, verzocht officier van justitie G. van der Hofstede ook al om de man vrij te spreken. De matroos werd op 23 december 2011 bij het ontmeren in de Krammersluizen bij Bruinisse door een knappende tros geraakt en overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.


De schroeven van de duwboot waren bij het ontmeren stilgezet en er stond een camera op de bolders van het voorschip gericht. De tros achter was los en toen Stanek kenbaar maakte dat ook de boeg was ontmeerd gaf de schipper gas. Kort daarna werd Stanek door een knappende tros geraakt. Hij liep hierbij ernstig inwendig letsel en enkele breuken in de wervelkolom op. De schipper was uitgaan van 'los is los' en had van het hele gebeuren niets meegekregen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (31-10-2013 om 16:17)
@peter lees jij wel deze man maakte kenbaar dat de tros los was,tewijl dit niet het geval was. maar hoor je op die leeftijd niet gewoon thuis in je luie stoel te zitten als ex schipper, en op je 60ste nog matroos dan heb je ergens iets niet goed gedaan denk ik. helaas dat het zo moet aflopen
Ad. (31-10-2013 om 13:24)
Peter ik heb ook gevaren en deze man maakte kenbaar dat alles los was dus is het niet gek dat de schipper gas gaf. Ook het feit dat er nu containers zijn en hoge deklasten word er nu vaak alleen gecommuniseert met camera,s en dat is toch anders dan oogcontact. En denk je dat die schipper nu blij is.
Peter (30-10-2013 om 19:24)
Nou ik vindt het toch stom, want ik heb zelf op de vaart gezeten, wij moesten een hand gebaar maken als we los waren, zolang we dit niet deden ging er het gas toch niet op.
Cookie-instellingen beheren