Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde hond in woning Terneuzen

Toegevoegd: 31-10-2013, 16.38 uur
De verwaarloosde hond. De bench inclusief uitwerpselen waar de hond in leefde.
De verwaarloosde hond.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Een dierenagent heeft dinsdag een verwaarloosde hond aangetroffen in een woning in Terneuzen. Via de dierenbescherming is de politie geattendeerd op de slechte verzorging van het dier.

Volgens de melding zou de hond, een Berner Sennen, de hele dag in zijn bench verblijven. Alarmerend is dat al tweemaal eerder op dit adres een zwaar verwaarloosde hond is weggehaald. Als de dierenagent een kijkje neemt in de woning treft hij inderdaad een sterk vermagerde hond aan. In overleg met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming werd besloten deze voor onderzoek mee te nemen naar het dierenziekenhuis in Zeeuwsch-Vlaanderen.


Om de hond daadwerkelijk in beslag te kunnen nemen is een inspectie door een dierenarts nodig. Als deze constateert dat het dier inderdaad is verwaarloosd, dan wordt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ingeschakeld. Zij zetten een bestuursrechterlijk traject in gang bij dit soort zaken, zoals bijvoorbeeld herplaatsing van de hond. Overigens zijn alle kosten die gemaakt worden voor rekening van eigenaar van het dier.

De dierenarts heeft vastgesteld dat de Berner Sennen veel te weinig woog. Een gezonde hond van anderhalf jaar van dit ras weegt normaal gesproken tussen de 35 en 40 kilo. De weegschaal gaf slechts 20 kilo aan. Daarnaast had de hond last van oorontstekingen, vlooien, verklitte vacht waarin resten van ontlasting en urine zaten, te lange nagels en te veel tandsteen.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft haar bevindingen doorgestuurd aan de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Deze heeft aan de hand van alle informatie besloten om de eigenaar van de hond nog een kans te geven en heeft een maatregelenpakket aan hem overhandigd waarin eisen staan voor de verzorging van zijn huisdier. De dierenagent ziet erop toe dat deze nageleefd worden. Als in de komende 24 uur geen verbetering optreedt, dan wordt de hond alsnog definitief in beslag genomen. Los van het bestuursrechtelijke traject wordt de eigenaar daarnaast ook strafrechtelijk vervolgd.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hilje Makkinga (2-12-2013 om 11:05)
Fijn.... typisch Nederland op zijn slechtst... Iets de wereld ingooien, iedereen kan er boehoe en ohhh wat zielig over roepen maar ondertussen kun je voor de hond niets doen omdat er geen hond - letterlijk en figuurlijk - meewerkt
Jeannine (24-11-2013 om 23:49)
Ik word ik echt boos over waarom nog een kans het is zeker al bewezen dat hij geen dieren mag houden nooit meer en waarom terug bij de dierenbeul opsluiten in een kooi geen eten en in zijn eigen vuil laten liggen en wie gaat erop toe zien gaat die er bij wonen gaat misschien waar is hun verstand
Hennie (24-11-2013 om 22:11)
Met stomme verbazing lees ik dit bericht. Is al een heel oud bericht hoor!!Hoop overigens wel dat deze figuur geen beest meer heeft mogen houden!
Wp (24-11-2013 om 17:42)
Echt HOE DOM is het om de DIERENBEUL nog een kans te geven zulke mensen moeten ze is te grazen nemen beter zie ik dit nooit want ik zou niet meer voor me zelf in staan
Panda (23-11-2013 om 17:35)
Niet te geloven, dat die eigenaar nog een kans krijgt. Is het niet genoeg bewezen dat die vent niet voor z'n dier zorgt? Mag hij weer 24 uur zonder eten in z'n eigen uitwerpsels zitten. VERSCHRIKKELIJK. . Ik kan hier niet over uit.
K (3-11-2013 om 12:15)
Waar slaat dit op, als je echt om je hond geeft zorg je er ook goed voor. zullen we deze man eens heel de dag opsluiten in zijn eigen stront? ik vraag me af of oom agent dan ook zo mild is? of dat hij mij dan in een kooitje in torentijd opsluit
Cookie-instellingen beheren