Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 57 km

Verwarde man valt meisje (12) lastig

Toegevoegd: 05-11-2013, 13.41 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In de Wijenburg in Vlissingen is maandag aan het begin van de avond een 12-jarige meisje lastig gevallen door een verwarde man. De verdachte is aangehouden.

Op het moment dat het meisje in de Wijenburg fietst gaat de verdachte met gestrekte armen voor haar staan. In eerste instantie denkt het slachtoffertje dat het om een grapje gaat, maar al snel merkt zij het vreemde gedrag van de man op. Onmiddellijk laat zij haar fiets vallen en rent hard weg, waarop de man haar achterna gaat.


Kort voor dit incident had de politie al een melding gekregen dat een 46-jarige man uit Middelburg in een depressieve en agressieve toestand een woning aan de Sterkenburg in Vlissingen had verlaten. Door de aanrijdende agenten werd direct de link gelegd tussen beide meldingen en daarom werd versterking opgeroepen. Met diverse eenheden werd vervolgens de omgeving afgezocht.

Op aanwijzing van omstanders werd de man in de wijk Westerzicht aangetroffen en gearresteerd. Het meisje was in de tussentijd haar belager al kwijtgeraakt en was snel naar huis gegaan. De verdachte is overgebracht naar Torentijd in Middelburg waar hij door een GGD-arts is onderzocht. Uit het onderzoek bleek dat de man geestelijk niet in orde was.

Hoewel het meisje zich erg bedreigd heeft gevoeld, kan volgens de politie niet vastgesteld worden dat de man een strafbaar feit heeft gepleegd. Vanmiddag wordt hij overgedragen aan de hulpverlening.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dominique (7-11-2013 om 03:27)
@ODB, Ik ben zelf ook niet altijd fan van politie omdat het ze veel boetes schrijven maar als je het vergelijkt met andere landen gedragen ze zich fatsoenlijk. Ik ben het wel met je eens dat het gevaarlijk is als ze pistolen bijdragen. Taserguns en dergelijke zouden soms veiliger zijn.
Bertus (6-11-2013 om 18:50)
@ ODB, het hufterige gedrag waar u het over heeft toont u dan gelijk maar ff door "K" als kansloze werkloze te bestempelen ? of alle politie als incompetent ? kijk eerst eens naar uw zelf, want volgens mij begint u zelf door te draaien.
Joop Flamman (6-11-2013 om 18:22)
Ik hoop dat het meisje goed opgevangen wordt en compliment voor de politie!
Wouter (6-11-2013 om 14:38)
@Voorkom roddels en pesterijen U lijkt mij anders ook niet helemaal in orde te oordelen naar uw taalgebruik. OT, gewoon hulp regelen voor deze man, dat heeft hij duidelijk hard nodig. Veel sterkte voor het meisje, zal wel geschrokken zijn.
ODB (6-11-2013 om 13:14)
@K, Staat de K voor kansloos en werkloos figuur? Niet ieder persoon die geestelijk ziek is, zorgt voor overlast. Valt me mee dat die incompetente politie in Nederland niet gelijk geschoten heeft. Dit fenomeen gaan we veel meer zien, doorgedraaide mensen, door de verharding van mens en maatschappij.
ZO ! (6-11-2013 om 07:46)
Zo ! dus kleine meisjes terroriseren is niet strafbaar in dit land. weer moet ik concluderen dat pedofiele neigingen in dit land helemaal niet of nauwelijks aangepakt worden.er moet daarvoor een reden zijn want per ongeluk maakt men geen wetgeving.
Cookie-instellingen beheren