Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 99 km

Politie lost schot vanwege inbraak

Toegevoegd: 09-11-2013, 15.17 uur
Door: Roland de Jong
CAPPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft vanochtend in Capelle aan den IJssel een waarschuwwingsschot gelost toen men probeerde drie mannen aan te houden vanwege een inbraak vannacht in Goes.

Vanmorgen rond 04.00 uur ging het inbraakalarm af bij de Kijkshop aan de Ganzepoortstraat in Goes. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. De winkeldeur was opengebroken en in de winkel waren enkele vitrines ingeslagen. Uit de vitrines waren sieraden weggenomen. Een agent ging met zijn hond het winkelpand in om een onderzoek naar de daders in te stellen. Hierna bleek dat de dieven er inmiddels vandoor waren.


Bij een onderzoek in de omgeving kwam al snel een zwarte personenauto in beeld. Bij het zien van de politie ging deze BMW er met hoge snelheid vandoor in de richting van de A58. Op de A16 bij Breda werd de auto enkele uren later opnieuw opgemerkt door scanapparatuur in een politieauto. De politie ging achter het voertuig aan en gaf de bestuurder een stopteken. Op het teken werd niet gereageerd.

In Capelle aan de IJssel reed de bestuurder van de auto, een 22-jarige Hagenaar, zich vast in de 1e Lunarestraat. In deze doodlopende straat werd een zogeheten uitpraatprocedure opgestart. Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het aanhouden van onder meer vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens door de politie op een gecontroleerde manier uit het voertuig of de woning gehaald.

De bestuurder kon direct worden aangehouden. De twee andere inzittenden verlieten de auto en zetten hun vluchtpoging te voet voort. Hierop loste een agent een waarschuwingsschot. Daarbij raakte niemand gewond. Het tweetal wist in eerste instantie te ontsnappen.

Een tweede verdachte, een 24-jarige man uit Gouda, kon echter korte tijd later met behulp van de politiehelikopter in de wijk Fascinatio worden aangehouden. De derde verdachte, een 22-jarige inwoner van Maassluis, werd rond 12.00 uur gearresteerd in de directe omgeving.

De drie verdachten zijn overgebracht naar Zeeland. De Zeeuwse politie heeft de zaak verder nog in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (11-11-2013 om 14:27)
Sorry hoor de politie staat met getrokken pistool rond de auto en toch weten er een paar te ontkomen??, schiet dan agent en verlos ons burgers van deze inbrekers, of waren het vriendjes van de agent dat hij daarom niet schoot? @k gebruik je eigen naam k gebruik ik al jaren
Moe (10-11-2013 om 09:53)
Goed gedaan politie waar moet dat naar toe je bent niet meer veilig in je eigen huis en niet te vlug los laten laat ze maar flink werken en het loon aan een goed doel geven
Arie (10-11-2013 om 09:17)
Uitstekend werk van de politie!
Mark (10-11-2013 om 07:35)
Vakwerk dames en heren!!! zo zien we ze graag,...prachtig!!!
Marco (9-11-2013 om 23:10)
Zo zijn jullie goed bezig, stel je eens voor dat ze met een wildplasser bezig waren, dan waren deze dieven er vandoor geweest, maar gelukkig niet. More deeds, more respects.
K (9-11-2013 om 23:05)
Goed doorgezet!! Super gedaan! Dikke pluim!
Cookie-instellingen beheren