Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt bootje met storing

Toegevoegd: 09-11-2013, 23.02 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - Reddingboot Zeemanshoop van het KNRM-station in Breskens is zaterdagmiddag uitgerukt voor een hengelboot met een motorstoring. De hengelboot is naar Breskens gesleept en afgemeerd in de Vissershaven.


In het bemanningsverblijf werd zaterdag rond 13.30 uur alles in gereedheid gebracht voor de ontvangst van een trouwe donateur: Piet Herrebout. Hij is al 50 jaar donateur van de reddingmaatschappij. Op dat moment gaan de piepers af. Er blijkt sprake te zijn van een 15 meter lange hengelboot welke een motorstoring heeft en met 10 passagiers voor anker ligt in de Schaar van Spijkerplaat, nabij boei SS-5.

De reddingboot is snel ter plaatse. Na het maken van een sleepverbinding is het bootje op sleeptouw genomen richting Breskens. Even later is het vaartuig veilig afgemeerd bij haar vaste ligplaats in de Vissershaven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (10-11-2013 om 11:10)
Ik dacht dat de KNRM een reddingsdienst was en geen sleepdienst. Is jammer dat ze de boterhammen voor de sleepdienst hun neus weghalen. De vissersboot ligt voor anker met motorstoring dus er is geen nood. Duidelijk zaakje van broodroof.
Cookie-instellingen beheren