Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 164 km

Dader overval Sluis vijf jaar de cel in

Toegevoegd: 11-11-2013, 22.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 24-jarige Terneuzenaar na een eis van zeven jaar een celstraf van vijf jaar opgelegd. Ook moet hij een schadevergoeding van rond en nabij de 14.000 euro betalen.


De rechtbank beschouwt de man als een van de daders die op 15 maart in Sluis een gewapende overval pleegden op een juwelier in Sluis. De juwelierszaak werd midden op de dag door vier gemaskerde en gewapende mannen overvallen. Twee bleven buiten en hielden met een vuurwapen de omstanders op afstand en de overige twee stormden de winkel binnen.

Binnen de kortste keren werden binnen vitrines aan gort geslagen en 30 ringen en 31 dure horloges geroofd. De eigenaar van de zaak en een personeelslid werden gedwongen op de grond te gaan liggen en konden hun horloges afgeven. Daarna stoven de overvallers in een gestolen auto met eveneens gestolen kentekenplaten richting België.

De auto werd niet lang daarna brandend in het Belgische Westkapelle aangetroffen. Dankzij een DNA-profiel kon de Terneuzenaar worden aangehouden. Van de overige overvallers ontbreekt nog ieder spoor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henkiieee (12-11-2013 om 22:52)
Hij moet minder zitten 5 jaar voor gewapende overval hij heeft niet geschoten , hij is op z'n zwijgrecht als pietje hem aan de praat krijg mag je het proberen, en hij gaat 7.000 betalen :d 14 is teveel dat begrijp je wel he !
Piet (12-11-2013 om 17:47)
De rechterlijke macht is compleet de weg kwijt. 5 Jaar voor een gewapende overal met vuurwapens? 5 Jaar? Hoe is dit uit te leggen aan de slachtoffers. Waarom laten rechters toe dat gevaarlijke dieven snel weer in de samenleving terugkomen. Ik begrijp dit niet.
Petrus (12-11-2013 om 13:43)
Hij krijgt 5 jaar voor een gewapende overval + € 14.000 boete, de andere 3 daders zijn nog voortvluchtig. Hij weet gegarandeerd de namen van de andere 3. Mooi, wil hij deze niet geven dan neemt hij ook maar de straf van deze 3 over, dus plus 3 X 5 jaar, plus 3X € 14.000
Cookie-instellingen beheren