Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

WVD ingezet voor vastgelopen tanker

Toegevoegd: 05-11-2003, 19.35 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - Woensdagmiddag rond 16:00 uur belandde bij de Total Zeesteiger een 150 meter lange tanker in té ondiep vaarwater. De "Mimmo Levoli", die is gebouwd in 1998, liep in het vaarwater Everingen, zuidelijk van de kerncentrale in Borssele aan de grond.

 

Omdat niet geheel duidelijk was of er gevaarlijke stoffen vrijkwamen ging men direct uit van het ergste. De Zeeuwse alarmcentrale alarmeerde rond 16:26 de tankautospuit 4737 uit Nieuwdorp en rond 16:21 de dienstbus 4513 uit Middelburg-Zuid. Beiden bevatten een WVD-groep. De WVD, de Waarschuwings en VerkenningsDienst verricht bij dergelijke incidenten metingen. Beide voertuigen gingen met prioriteit 3 ter plaatse en heeft onderzocht of er gas vrijkwam bij het incident.

 

Rond 17:00 uur konden de Multratug 9 en de Fonda, allen van het sleepbedrijf Multraship, de boot vlottrekken. Ter plaatse waren de sleepboten Multratug 5, de Multratug 9, de Multratug 11, de Drado en de Fonda. Voor zover bekend heeft de "Mimmo  Levoli" geen schade opgelopen door het incident.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren