Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote vechtpartij in centrum Renesse

Toegevoegd: 17-11-2013, 13.23 uur
Door: Rolf de Feijter

RENESSE - Een ruzie over een mobiele telefoon is afgelopen nacht op de Hogezoom in Renesse ontaard in een flinke vechtpartij tussen uitgaanspubliek en politieagenten. Over en weer zijn klappen uitgedeeld.


Bikers volgden die nacht rumoerig uitgaanspubliek dat langzaam het centrum verliet. Na de horecasluiting bleef het erg rumoerig in het centrum van Renesse. Groepen bleven in het centrum hangen en daagden elkaar over en weer uit. Bij de rotonde Hogezoom/Vroonweg/Rolandsweg kwam het tot een slaande ruzie tussen jongens en een meisje over een mobiele telefoon. De bikers grepen in en hielden een jongen aan voor mishandeling.

De jongen was echter niet van zins om vrijwillig mee te gaan en sloeg hierop een agent in zijn nek en gezicht. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij zowel de verdachte als twee agenten licht gewond raakten. In reactie hierop keerde een deel van het overige publiek zich tegen de agenten. Omdat er niet gereageerd werd op de vorderingen om te vertrekken werd versterking opgeroepen.

De menigte is uiteindelijk met toepassing van geweld uit elkaar gehaald. Er zijn vier personen aangehouden. Twee jongens zijn in verzekering gesteld. Hen wordt mishandeling van agenten verweten. Twee jongens mochten na verhoor, met een schikkingsvoorstel op zak, weer naar huis. De agenten hebben aangifte van mishandeling gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (20-11-2013 om 10:53)
Mishandeling van agenten? als je een beroep kiest waarvan je weet dat zeker 80%van ons land een hekel aan je heeft moet je het niet raar vinden dat dat gebeurt. zijn agenten mietjes geworden? er staat volgens mij ook duidelijk in de tekst dat de politie zelf ook geweld gebruikte en wie slaat is fout
Inwoner Schouwen Duiveland (19-11-2013 om 17:55)
Ik geloof dat de mensen die hier wat schrijven er niet zoveel van snappen! Hoop dat de beelden wat op leveren!
William (18-11-2013 om 10:14)
Erg jammer dat dit dorp verziekt wordt door criminelen die afkomen op de disco's en gokhallen. Als er geen probleem uitgaansgelegenheden waren, dan zouden ook al die criminelen niet naar Renesse komen. Vergunningen intrekken en die zaken sluiten svp.
Bram (18-11-2013 om 02:44)
't Wordt tijd dat Renesse uit het bestand vakantiebestemming gehaald wordt. Ieder jaar en ieder moment is het er een zooitje. Heel jammer voor de bezoekers die het wel waarderen, maar helaas noodzakelijk door het gespuis wat hier rondloopt. Verandering van beleid kan misschien nog een oplossing zijn
Ad. (17-11-2013 om 23:44)
Als ze nu de Hedwigepolder eens vergeten en ook het plan waterdunen afblazen en in plaats daarvan Rennesse en omgeving onder water zetten dan slaan ze 2 vliegen in 1 klap namelijk er word ontpolderd en het voortdurendse gelazer in Rennesse is opgelost Zomer of winter het is er altijd een zootje.
Willempie (17-11-2013 om 22:29)
Die agenten worden ook steeds gewelddadiger!
Cookie-instellingen beheren