Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 171 km

Brand op terrein Yara Sluiskil

Toegevoegd: 20-11-2013, 20.38 uur
Door: Roland de Jong
SLUISKIL - Op het fabrieksterrein van Yara in Sluiskil heeft woensdagavond enige tijd brand gewoed. De bedrijfsbrandweer kreeg assistentie van de reguliere brandweer.


De brand woedde in een voormalig ketelhuis en brak rond 17.30 uur uit. In eerste instantie werd de brand alleen bestreden door de bedrijfsbrandweer van Yara maar na vijf minuten werd al de hulp ingeroepen van de reguliere brandweer.

Er werden uiteindelijk twee tankautospuiten, een schuimblusvoertuig, een hoogwerker en een waterwagen van de brandweer Terneuzen ter plekke gestuurd. Die hebben de brand samen met de bedrijfsbrandweer bestreden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was de brandweer de brand rond 19.10 uur meester. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stefan (22-11-2013 om 20:26)
@K: wat bedoel je met 'de gewone brandweer'? De bakker die naast z'n werk ook brandjes blust? Als er wordt opgeschaald is dat nodig! Ook bij de 'gewone brandweer'. Brandweer Yara : goed gewerkt!! @Jeroen: beterschap!!
K (21-11-2013 om 12:59)
@mar inderdaad misschien zelfs nog een snijbrander er bij en dan niet letten op de brandveiligheid (waar let een sloper wel op?)@jeroen ja die zijn er maar naar 5min hadden ze de gewone brandweer al nodig waarom? te weinig capaciteit? we zullen het nooit horen
Mar (21-11-2013 om 08:13)
Sloopwerkzaamheden, slijpen de mogelijke oorzaak!!
Jeroen (20-11-2013 om 23:24)
Goed gewerkt YARA !! Gelukkig zijn daar brandweer mensen
Cookie-instellingen beheren