Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie rijdt auto klem na achtervolging

Toegevoegd: 21-11-2013, 15.30 uur
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - De politie heeft woensdagavond na een achtervolging over de A58 een 43-jarige inwoner van Westervoort aangehouden. Hij reed in een gestolen voertuig. De man werd uiteindelijk in Bergen op Zoom klemgereden.


De politie kwam de man en zijn auto op het spoor dankzij een zogeheten ANPR. Via dit Automatic Number Plate Recognition (ANPR)-systeem, dat boven de weg hing, werd rond 19.40 uur geregistreerd dat er iemand in een gestolen auto over de A58 vanuit Bergen op Zoom richting Goes reed.

De politie ging direct op pad en ter hoogte van Yerseke zagen agenten de gestolen witte Volkswagen Golf inderdaad rijden. Ze gaven de automobilist vervolgens een stopteken door voor hem te gaan rijden. Daar leek de bestuurder aan te voldoen. Hij volgde de politie-auto netjes naar de rechterkant van de weg. Toen zij echter bijna tot stilstand kwamen, bedacht de bestuurder zich, gaf hij gas en ging er als een haas vandoor.

De vluchtende verdachte werd meteen gevolgd door de politieagenten. Zij zagen hoe de Golf met hoge snelheid de afrit Heinkenszand nam, een rotonde in tegengestelde richting passeerde en uiteindelijk via de A58 weer richting Bergen op Zoom ging. Bij de achtervolging werden snelheden boven de 180 kilometer per uur gemeten. Mede door de natte sneeuw leverde dat volgens de politie gevaarlijke situaties op.

Uiteindelijk werd de gestolen Golf rond 20.15 uur op de Heimolen in Bergen op Zoom klem gereden. De bestuurder, een 43 jarige inwoner van Westervoort, werd aangehouden. De man bekende later de diefstal van de auto. Bovendien bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (23-11-2013 om 14:06)
43jaar en nog niet de financiële middelen om een golfje aan te schaffen zielig hoor, wat ik wel verontrustend vind is dat de politie al moet afhaken bij 180kmh, uit eigen ervaring weet ik dat een cmax van politie al moeite heeft met een 1.6 Subaru impreza dus geen turbo. tijdens sportief spelen
Cookie-instellingen beheren